Početna / Kultura / Završen 18. Festival “Pozorište bez granica”: Publika vidjela pet predstava

Završen 18. Festival “Pozorište bez granica”: Publika vidjela pet predstava

Predstavom „Evropejci“ u izvedbi Prokupačkog varoškog pozorišta Histrion, uspješno je okončan 18. međunarodni festival pozorišta sa područja Balkana “Pozorište bez granica 2018”, u organizaciji Draft teatra Tuzla. PBG5

U okviru festivala koji je u proteklih 18 godina u Tuzlu dovodio amaterske i profesionalne pozorišne grupe sa područja Balkana, ali i drugih evropskih zemalja, ove godine je odigrano pet predstava.

-„Zadovoljni smo svim segmentima festivala. Imali smo priliku vidjeti odlične predstave i kvalitetne glumačke izvedbe, a potvrda tome je dobra posjeta i zadovoljstvo naših gostiju,što nam je i najveća satisfakcija i motiv za naredne projekte. Duh „Pozorišta bez granica“ živi dalje i vidimo se i naredne godine“ – rekao nam je Dragan Tešić, direktor Draft teatra Tuzla.

PBG1Festival je 28. septembra otvorio  domaćin sa svojom predstavom “Evropejci”, a  publika je imala priliku vidjeti i predstave: “Neću da ćutim” Amaterskog pozorišta “Branislav Nušić” iz Šida, “Čekačot” predstavu “Doma na Mladi” Štip, zatim “Stvar izbora: Zašto slušam Marčela” Teleport teatra iz Novog Sada i na kraju još jedne “Evropejce”, ovaj put u izvedbi Prokupačkog varoškog pozorišta Histrion.

PBG3„Pozorište bez granica 2018“ bilo je dio programa  “Ljeta u Tuzli”, a na sve predstave, koje su se igrale u sali Narodnog pozorišta Tuzla, ulaz je bio slobodan.

Održavanje festivala su pomogli: Ministartvo civilnih poslova BiH, Federalno ministarstvo kulture i sporta FBiH, Ministarstvo za kulturu sport i mlade Tuzlanskog kantona, Grad Tuzla, BH Telecom, BH Pošta, Profine BiH, Preminger, te prijatelji festivala: Caffe bar Queen, Gradska ćevabdžinica „Limenka“, Umel DalekovodmontažaTuzla, Level Tuzla i Promus Tuzla.PBG6

Press tim Međunarodnog festivala “PBG 2018”PBG2PBG4

Check Also

U Tuzli održano 31. Međunarodno savjetovanje „Arhivska praksa 2018“ – Sve više posla, sve manje stručnog kadra

Sve više posla, sve manje stručnog kadra U organizaciji Arhiva Tuzlanskog kantona Tuzla i Društva ...