Početna / Kultura / Večeras u Bosanskom kulturnom centru Tuzla premijerno izvođenje dječije predstave „Plava boja snijega“

Večeras u Bosanskom kulturnom centru Tuzla premijerno izvođenje dječije predstave „Plava boja snijega“

U povodu obilježavanja „Dječije nedelje“, u kojoj se svake godine skreće pažnja na ulogu i odgovornost prema djeci u BKC -u Tuzla večeras 3. 9. 2017. godine će biti izvedena predstava za djecu „Plava boja snijega“ Grigora Viteza u režiji Ljiljane Čekić, a u produkciji Bosanskog kulturnog centra Tuzlanskog kantona Tuzla.

Poučna drama za djecu „Plava boja snijega“ je prvi put izvedena prije više od pola vijeka. Ova neobična bajka ulazi u red najomiljenijih domaćih dramskih klasika za djecu i decenijama je prisutna na repertoaru dječijih pozorišta.

Na nemetljiv, ali razgovoran nečin predstava ukazuje da ljubav ne smije imati prepreke, da socijalni položaj koji dobijemo rođenjem ne mora biti životna konstanta. Ovo je priča o princezi i pastiru koji se bore za ljubav na iskren, ali neobičan način u jednoj čudonoj kraljevini.

Ova vedra, zanimljiva priča u kojoj pada plavi snijeg, u kojoj gljive treba da budu žive i na jednoj nozi da trče, uveseljava publiku, na razigran način predstava ukazuje da ljubav ne smije imati prepreke.

Predstava je namjenjena djeci uzrasta od 5 do 12 godina . U predstavi igraju: Jasmina Dedić, Damir Kahrimanović, Marija Novaković, Emir Ibrahimović , Mirko Ilibašić i Feđa Zahirović.

Duška REBIĆ 

plakat

 

Check Also

dani-austrijske-kulture1-630x556

Počinju dani austrijske kulture u Tuzli

Grad Tuzla i Ambasada Republike Austrije u BiH, u saradnji sa JU Centar za kulturu ...