Početna / Ostalo / UniCredit u Bosni i Hercegovini tržišni lider za finansiranje trgovine i prvi u kategoriji ”Najboljih usluga” prema Euromoney istraživanju

UniCredit u Bosni i Hercegovini tržišni lider za finansiranje trgovine i prvi u kategoriji ”Najboljih usluga” prema Euromoney istraživanju

UniCreditu globalni tržišni lider za finansiranje trgovine i vodeći za “Sve usluge”, “Proizvode/Plaćanja” i “Sveukupno izvršenje” prema novoj rang lista Najboljih usluga. unicredit

Na osnovu istraživanja o finansiranju trgovine za 2018.godinu ”Trade Finance Survey 2018” koje je proveo Euromoney, UniCredit je ukupno ponio 21 titulu, zauzimajući poziciju tržišnog lidera za regiju Centralne i istočne Europe, Italije i još 7 europskih država. Osim titule vodećeg pružatelja usluga finansiranja trgovine UniCredit je zauzeo vodeću poziciju i u novoj kategoriji ”Najbolje usluge”

U Bosni i Hercegovini UniCredit Bank i ove godine je ponijela titulu tržišnog lider za finansiranje trgovine te zauzela prvu poziciju na listi Najboljih usluga.

Kao rezultat istraživanja, koje se sprovodi već sedam godina, osim u Bosni i Hercegovini, UniCredit je titulu tržišnog lidera za finansiranje trgovine ponio i u Italiji, Centralnoj i istočnoj Europi, Bugarskoj, Hrvatskoj, Mađarskoj, Rumuniji, Srbiji i Turskoj, dok je u kategoriji ‘Najbolje usluge” prvu poziciju ponio još u Bugarskoj, Hrvatskoj, Mađarskoj, Rumuniji, Srbiji i Rusiji.

Rang lista je postavljena na osnovu povratnih informacija od preko 7.255 korporativnih klijenata (skoro duplo više nego prethodne godine) te oslikava kontinuiranu izvrsnost UniCredita u segmentu finansiranja trgovine. Oslanjajući se na odlično poznavanje ključnih evropskih tržišta, proizvoda i posvećenost inovacijama i široko rasprostranjenoj geografskoj pokrivenosti, usluge finansiranja trgovine UniCredita su sve naprednije.08a01b069103b19a49966c566759a501

unicredit-logoGianni Franco Papa, generalni menadžer UniCredita, je izjavio: “Izuzetno sam ponosan što su Euromoney i korporativni klijenti proglasili UniCredit za Najboljeg globalnog pružaoca usluga finansiranja trgovine u čak tri važne kategorije. Ova priznanja jasno odražavaju našu snažnu fokusiranost na zadovoljavanje potreba klijenta, punu posvećenost inovacijama i rastuću snagu naše međunarodne mreže. Povezujemo klijente širom svijeta, nudeći im transparentna i jednostavna rešenja za sve njihove potrebe kada je u pitanju finansiranje trgovine – čak i one najsloženije slučajeve.“

Banka nastavlja da ulaže u inovacije kada je finansiranje trgovine u pitanju, a posebno uzimajući u obzir da je jedan od osnivača blockchain konzorcijuma – we.trade (ranije Digital Trade Chain). Takođe će UniCredit nastojati unaprijediti svoju međunarodnu pokrivenost, što dokazuje i najskorije otvorena poslovnica u Abu Dhabiju, kako bi kreirala nove mogućnosti i usluge za klijente na svojim ključnim europskim tržištima.

 

Fpjtt4XMO UniCredit Bank

S ukupnom aktivom od 4,8 milijarde KM i kapitalom od 760,2 miliona KM, Banka upravlja mrežom od 77  poslovnica i pokriva cijeli teritorij Bosne i Hercegovine, zbog čega je UniCredit Bank dostupna svakom klijentu u svakom većem gradu i mjestu BiH. (podaci sa 30.06.2017.)

O UniCredit Grupi

UniCredit je snažna paneuropska grupa sa jednostavnim modelom komercijalnog bankarstva i potpuno integriranim Korporativnim i investicijskim bankarstvom, koja svojoj širokoj franšizi od 25 miliona klijenata nudi jedinstveno poslovanje putem prodajne mreže u zapadnoj, centralnoj i istočnoj Europi.

UniCredit nudi lokalnu stručnost, kao i međunarodni doseg i prati i podupire svoje klijente širom svijeta, pružajući klijentima pristup vodećim bankama na svojih 14 tržišta kao i u drugih 18 svjetskih država.  UniCredit europska mreža banaka posluje u Italiji, Njemačkoj, Austriji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Češkoj, Mađarskoj, Rumuniji, Rusiji, Srbiji, Slovačkoj, Sloveniji i Turskoj.

Check Also

U Tuzli održana konferencija ,,Prilike i izazovi energetske tranzicije”Centar za ekologiju i energiju, u kooperaciji sa Fondacijom Heinrich Böll i uz podršku EU, je u okviru projekata ‘Energetska politika za zaštitu klime’ i ‘OCD kao ravnopravni partneri u nadgledanju javnih finansija’ organizirao konferenciju u Tuzli u čijem radu je učestvovalo 50 predstavnika lokalne i entitetske administracije, nevladinih organizacija, eksperata iz oblasti energetike i ekologije, kao i predstavnika akademske zajednice i malih i srednjih preduzeća. Tokom prve sesije prof.dr.sc. Mirza Kušljugić je govorio o energetskoj tranziciji i ulozi lokalnih zajednica, a ekonomski analitičar Damir Miljević je učesnike informirao o ekonomskim aspektima energetske tranzicije i mogućim modalitetima finansiranja tranzicije na lokalnom nivou. Na drugoj sesiji mr.sc. Renata Radić-Dragić je predstavila istraživanje CIN-a o ulasku privatnog sektora i kapitala u projekte vezane za termoelektrane, a mr.sc. Džemila Agić je prezentirala studiju ‘Javna infrastruktura – u čijem interesu?’. Pokrenuta je diskusija i interakcija između učesnika i institucija, a konferencija je pružila mogućnost i za umrežavanje i stvaranje veza između institucija, organizacija i pojedinaca u Bosni i Hercegovini koji se bave sličnim temama u polju okoliša, energije, javnih finansija i transparentnosti. Na konferenciji su doneseni zaključci, a ekspertni tim je izradio prijedloge koji će biti poslani nadležnim ministarstvima. Zaključci i prijedlozi će biti javno prezentirani na oficijelnoj i FB stranici organizatora.

Centar za ekologiju i energiju, u kooperaciji sa Fondacijom Heinrich Böll i uz podršku EU, ...