Početna / Tuzla - Gradska Hronika / Udruženje policije“M A N E V A R A C“Tuzla

Udruženje policije“M A N E V A R A C“Tuzla

Dana 4.04.1992 godine Skupština Opštine Tuzla je donijela odluku o odbrani Tuzle od nadolazeće agresije i odluku o formiranju manevarskih četa policije u okvirima tadašnje Stanice Javne Bezbjednosti Tuzla.Tako je 6.04. 1992 godine formirana „ I Manevarska četa policije „ Mosnik.

Naša je moralna i svaka druga obaveza da obilježavamo ove datume koji su bili predsudni u daljnim tokovima organizvovanja pružanja otpora i zastite imovine i lica od nasrtaja nacio-fašističkih grupacija u redovima JA ( vojske republike Srpske ).Ovi datumi su svakako važni kako bi nas opominjali na protekla vremena i kako ne bi ostali zaboravljeni,te moraju ostati opomena mlađim generacijama kako se zlo više ne bi nikada ponovilo.

Ovom prilikom želimo da obavijestimo članstvo i građane da zbog pandemije corona virusa i prema naredbama Civilne zaštite o zabrani javnog okupljanja ove godine ćemo reducirati naše aktivnosti na obilježavanju značajnih datuma za Grad Tuzla.

Naše udruženje je svakako aktivno, aktivnosti su usmjerene na zbrinjavanje naših članova koji su u lošoj materijalnoj i zdravstvenoj situaciji.Dostavljaju se prehrambreno-higijenskih paketi ,a u povodu trenutne pandemije corona virusom, što nam je stalna aktivnost do prestanka pandemije.Medju nama panici mjesta nema jer se strogo pridržavamo uputa Štaba Civilne zaštite i osjećamo se bezbjedno. Organizujemo se jer život ne može stati!

Svakako April i Maj su mjeseci u kojima se obilježavaju najznačajni datumi iz predhodnog rata za naš Grad.Tim povodom do daljnjeg neće biti javnih okupljanja ni obilježavanja ovih datuma izuzev ukoliko se epidemiološka situacija popravi.

Check Also

U Tuzli je obilježen 31 maj, Dan bijelih traka

U organizaciji Omladinskog pokreta „Revolt“ Tuzla i Građanske inicijative „Jer me se tiče“ Tuzla, na ...