Početna / Hronika iz Tuzlanskog Kantona / U Živinicama je počela gradnja jedne od najmodernijih ljetnih scena u BiH

U Živinicama je počela gradnja jedne od najmodernijih ljetnih scena u BiH

Image preview

Gradonačelnik Grada Živinice Samir Kamenjaković potpisao je ugovor za izgradnju moderne ljetne pozornice. Cilj projekta jeste povećanje projekata u oblasti kulture i umjetnosti, te otvaranje Grada Živinice da bude domaćin velikih ljetnih scena, a biće izgrađena u neposrednoj blizini zgrade BKC-a Živinice.

Finansijska vrijednost projekta iznosi 119.660,23 KM, a navedena sredstva u potpunosti su obezbijeđena iz namjenskih sredstava Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

Ugovor je potpisan sa izvođačem radova direktorom firme „DŽENA“ d.o.o Gradačac Hasanom Topčagićem.

Gradonačelnik Grada Živinice Samir Kamenjaković istakao je važnost ovog projekta za Grad koji će u funkciju staviti društvo i kulturu, te da će radovi biti završeni u roku od dva mjeseca.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i direktor Bosanskog kulturnog centra Živinice Elmir Krivalić, koji je ovom prilikom izrazio veliko zadovoljstvo zbog izgradnje ovakvog objekta u Gradu Živinice, te istakao da je navedena ljetna pozornica najveći poslijeratni projekat u oblasti kulture u Živinicama, koja će mnogo značiti građanima našeg Grada.

„Projekat ljetne scene u Gradu Živinice je dugo čekan projekat i moći će primiti oko 300 ljudi koji će uljepšati naš Grad, ali i najvažnije, stavit će u funkciju društvo i kulturu. Tehnički nismo imali mogućnosti za ovaj projekat ranije, kako bi se u Gradu u ljetnim i jesenjim danima održavale kulturne manifestacije na najkvalitetniji način. Ljetna pozornica će otvoriti Grad da postane domaćin velikih ljetnih skupova kulture koji se budu održavali ne samo u našem Gradu, nego i u Kantonu i u Federaciji. Sva sredstva za izgradnju uspjeli smo obezbijediti sa viših nivoa, a to sve zahvaljujući marljivim radom putem projekata na kojim je administracija Grada Živinice vrijedno radila i ovom prilikom se želim zahvaliti našoj administraciji.“, kazao je gradonačelnik Grada Živinice Samir Kamenjaković.

Ljetna scena bi trebala biti završena do kraja jula mjeseca, kada će i početi sa radom, a planirane su predstave, koncerti, ljetno kino, promocije i dr.

Ovo je samo jedan u nizu zanimljivih infrastrukturnih projekata u Živinicama, obzirom da počinje i gradnja novog dječijeg gradskog igrališta, a nakon izgradnje putne infrastrukture, kružnih tokova, uređenja javnih površina, parkinga, uređenja poslovnih zona. Počinje i uređenje gradskog Bulevara, na kojem je će biti instalirana moderna fontana i sebilj, a ubrzano se radi i na rješavanju dugogodišnjeg problema, vodosnadbijevanja na cijelom području grada Živinice.

Check Also

Grad Gračanica obezbijedio milion KM za ublažavanje posljedica pandemije

Gradonačelnik grada Gračanica, Nusret Helić zajedno sa šefovima Službi Gradske uprave danas je prezentovao niz ...