Početna / Hronika iz Tuzlanskog Kantona / Općina Sapna / Svečano otvorena sportska dvorana u Sapni

Svečano otvorena sportska dvorana u Sapni

Uz prisustvo brojnih predstavnika vlasti, gostiju i građana, u Sapni je 15. avgusta upriličena svečanost povodom otvaranja novoizgrađene sportske dvorane.OSD_8_18_1

Simboličnim presjecanjem vrpce objekat su otvorili načelnik općine Sapna Zudin Mahmutović, premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović, predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona Senad Alić i Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić.

OSD_8_18_5Načelnik općine Sapna Zudin Mahmutović, u svom obraćanju istakao je značaj izgradnje jednog ovakvog objekta koji će služiti svima, kako za sportska događanja tako i za kulturne i druge manifestacije a posebno za odigravanje prvenstvenih utakmica OKI Drina Sapna, polaznike škole fudbala, karate kluba ali i generacije učenika srednje škole u Sapni koji do sada nisu imali uslove za održavanje nastave tjelesnog i zdravstvenog odgoja posebno u zimskom periodu.

OSD_8_18_2Načelnik Mahmutović se u svoje lično ime i u ime građana općine Sapna zahvalio svima koji su na bilo koji način doprinijeli da Sapna dobije jedan ovako značajan objekat a za posebne zasluge u izgradnji ovog objekta uručene su zahvalnice premijeru Vlade Tuzlanskog kantona Jakubu Suljkanoviću, predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona Senadu Aliću i federalnom ministru raseljenih osoba i izbjeglica Edinu Ramiću.

Ceremoniju otvaranja uljepšali su defileom mladi sportisti, polaznici škole fudbala Sport-klub „Bambi“, te članovi košarkaškog i karate kluba „Bosna“ Kalesija, te sportske ekipe OŠ Sapna.

Izgradnja sportske dvorane počela je još 2008. godine, kada je urađena I faza radova nakon čega je zbog nedostatka sredstava uslijedila dugogodišnja pauza. Tek u posljednje dvije godine radovi su intenzivirani, pa je ovaj lijepi sportski objekat konačno u potpunosti završen.

OSD_8_18_3Vrijednost svih radova na objektu sportske dvorane iznosila je više od 1.700.000,00 KM, a sredstva su obezbijeđivana iz budžeta Federacije BiH i budžeta Tuzlanskog kantona, dok je i Općina Sapna u izgradnju ovog objekta uložila oko 200.000,00 KM ličnih sredstava.

Objekat je sagrađen na površini od 1.615 metara kvadratnih sa kapacitetom dvorane od 500 sjedećih mjesta i površinom terena od blizu 1.000 metara kvadratnih, te raspolaže modernom opremom za organizovanje svih vrsta dvoranskog sporta.

Po završetku ceremonije otvaranja, sportska dvorana u Sapni bila je domaćin prve manifestacije kulturno-vjerskog karaktera. U organizaciji Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“ općinsko društvo Zvornik, upriličena je predbajramska akademija „U susret Bajramu“, na kojoj su učešće uzeli nekoliko kulturno umjetničkih društava, vokalnih sastava i izvođača sa prostora čitave Bosne i Hercegovine.OSD_8_18_9 OSD_8_18_8

Check Also

web

Obilježena 15-ta godišnjica postojanja i rada Karate Kluba „Sensei“ Turija

5064 osvojenih medalja i generacije uspješnih mladih ljudi U nedjelju 2.9.2018.godine na platou Planinarskog društva ...