Početna / Hronika iz Tuzlanskog Kantona / Svečanim koncertom 1. oktobra u Narodnom pozorištu Tuzla Nedžad Salković obilježava 60 godina uspješnog rada

Svečanim koncertom 1. oktobra u Narodnom pozorištu Tuzla Nedžad Salković obilježava 60 godina uspješnog rada

Poznati, tuzlanski i svjetski pjevač Nedžad Salković ove godine navršava 60 godina uspješnog rada. Ovaj izuzetan jubilej, širom svijeta omiljeni pjevač će obilježiti svečanim koncertom 1. oktobra u Narodnom pozorištu Tuzla, od 19.30 sati.aa_picture_20150717_5876168_high

Svoj prvi nastup, poznati pjevač diljem mnogih prostora bivše Juge i šire imao je 1.aprila 1958.godine. Uz prirodni talent, za njegovo napredovanje od velikog značaja bio je boravak u metropoli, u Beogradu , gdje je stasao i mnogi ga se još sjećaju da su ga sretali, svakog vikenda da odlazi autobusom za Beograd kojim je često putovao u tadašnju jugoslovensku prijestolnicu muzike. Njegova ljubav prema sevdalinki je bila najjača, ali ipak „čuvao“ je svoje stalno zaposlenje u Elektrodistribuciji Tuzla.

U Beogradu je upoznao poznate ljude iz domena muzike i bio je omiljen u ovom gradu, a njegov talent je bio prepoznat za njegov dalji uspjeh. Dobio je vrlo brzo  angažman i na Radio Beogradu, ali mnogo duguje i druženje sa Tinetom i Radojkom Živković sa kojima je „otišao“ u svijet muzike, za kratko vrijeme na najveću ljestvicu, što je postigao za veoma kratko vrijeme.

Njegov glas vole i svi Tuzlaci, pa su se jedne godine na njegovom koncertu na Panonskim jezerima u ljetnoj bašti Vrtić , koji je održao prisustvovao veliki broj kupača, neki su napustili i kupanje, neki su pjevušili u vodi njegove pjesme, a neki su trčali na njegov koncert  da ga vide i čuju uživo i da uživaju u njegovoj pjesmi.

Tako su jednom mnogi turisti bili i prevareni jer su „poletjeli“ prema jednom ugostiteljskom objektu na Panonskim jezerima, odakle je dopirala njegova pjesma, a njega nije bilo, samo njegov glas koji je puštao jedan poznati muzičar, da zabavi turiste sa njegovom pjesmom, sa kojom je nastupao diljem svijeta koji je proputovao da je plasira.

????????????????????????????????????

Imao je koncerte u Austriji, SAD, Kanadi, Iraku, Iranu, Sudanu , Libiji, Alžiru, cijeloj Evropi, na cijelim prostorima Jugoslavije, ali najviše u Tuzli u kojoj je omiljen među građanima Tuzle, svi vole i njega i njegovu sevdalinku.

Svakako, da će mnogi požuriti na njegov koncert koji će se održati u Narodom pozorištu Tuzla, 1.oktobra 2018. godine, od 19.30 sati kada obilježava svoj značajni jubilej.

Duška REBIĆ

Check Also

Projekat „Panonika – Zdravo srce Tuzle“ počinje 13. oktobra tačno u podne

Ljepotu tuzlanskog turističkog brenda, Panonskih jezera nije zaustavila ni jesen, jer su se dosjetili zaposlenici ...