Početna / Tuzla - Gradska Hronika / Susret zamjenika ministra odbrane BiH, Mije Krešića i gradonačelnika Tuzle, Jasmina Imamovića

Susret zamjenika ministra odbrane BiH, Mije Krešića i gradonačelnika Tuzle, Jasmina Imamovića

Gradonačelnik Tuzle ,Jasmin Imamović, susreo se danas sa zamjenikom ministra odbrane Bosne i Hercegovine, gospodinom Mijom Krešićem. Gradonačelnik Imamović se zahvalio Ministarstvu odbrane BiH i posebno zamjeniku ministra, gospodinu Miji Krešiću, kao i Ministarstvu sigurnosti i ministru Fahrudinu Radončiću, te Oružanim snagama Bosne i Hercegovine i generalu Senadu Mašoviću, načelniku Zajedničkog stožera Oružanih snaga BiH, na profesionalnom i veoma brzom odgovoru na zahtjev Civilne zaštite Grada Tuzle, da Oružane snage Bosne i Hercegovine pomognu opremom i ljudstvom, u gašenju požara velikih razmjera, koji je zahvatio Tuzlu.

Zamjenik ministra odbrane je rekao da su Ministarstvo odbrane, ministar odbrane i njegovi zamjenici, kao i Oružane snage Bosne i Hercegovine, uvijek na raspolaganju da pruže pomoć civilnom stanovništvu, kad god to bude potrebno. Ovaj put je pomoć zatrebala njegovom gradu a Ministarstvo i Oružane snage su uvijek na raspolaganju svakom gradu i općini na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Akcija gašenja požara u Tuzli je u toku, a helikopter Oružanih snaga BiH ostaje u Tuzli do potpunog gašenja požara.

GRAD TUZLA

Check Also

U Tuzli je obilježen 31 maj, Dan bijelih traka

U organizaciji Omladinskog pokreta „Revolt“ Tuzla i Građanske inicijative „Jer me se tiče“ Tuzla, na ...