Početna / Aktuelnosti / Studenti žele printati zaštitne maske za UKC Tuzla, nedostaje im dio materijala

Studenti žele printati zaštitne maske za UKC Tuzla, nedostaje im dio materijala

Studenti Mašinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli su oformili tim s asistentima i profesorima kao odziv na poziv CGPdesigna u cilju 3D printanja i montaže zaštitnih maski.

Tim vrijedno radi na nabavci potrebnog materijala i alata za izradu, ali je naišao na problem s nabavkom materijala za zaštitne maske.

Materijal koji nedostaje i koji je neophodan je PETG 0.5 mm debljine. Kao ekvivalent može poslužiti i bilo koja druga potpuno providna plastika debljine 0.5 mm sa naglaskom na iste ili slične elastične sposobnosti kao PETG 0.5 mm.

‘Bilo kakav vid pomoći u nabavci ovog ili sličnog materijala bi nam omogućio da UKC Tuzla obezbijedimo sa značajnim brojem ovih maski. Cilj nam je da udružimo naše snage i kapacitete u borbi protiv korona virusa i da ne dopustimo da naše bolnice i klinički centri ostanu bez neophodnog materijala koji spašava živote’ – kaže se u saopćenju Studentskog vijeća Mašinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli.

Check Also

Memorijalni centar Srebrenica: Članovi komisije RS-a za Srebrenicu su dokazani desničari i negatori razmjera zločina u Aušvicu

Memorijalni centar Srebrenica upozorava člana Predsjedništva Bosne iHercegovine Milorada Dodika da ova institucija nije nikakvo ...