Najnovije vijesti
Početna / Hronika iz Tuzlanskog Kantona / STOMATOLOŠKA ORDINACIJA „DR. MAZALOVIĆ“ TUZLA – SPO „STADION TUŠANJ“

STOMATOLOŠKA ORDINACIJA „DR. MAZALOVIĆ“ TUZLA – SPO „STADION TUŠANJ“

Vrhunske, i na evropskom nivou stomatološke uslugeweb (3)

Tuzla ima izuzetno dugu i bogatu tradiciju vrhunskih stručnjaka iz oblasti stomatologije koju uspješno nastavlja nova generacija. Jedan od tih mladih stručnjaka je svakako i dr. Amar Mazalović koji je učio od najboljih, stečeno iskustvo sada uspješno primjenjuje u praksi uz nadogradnju najnovijim tehnološkim dostignućima u ovoj oblasti. Ordinacija „DR. MAZALOVIĆ“ nalazi se u SPO „STADION TUŠANJ“, u neposrednoj blizini stadiona Tušanj i Studentskog centra, a svojim uređenjem, opremom i naravno kvalitetom usluga ni malo ne zaostaje za istim ordinacijama u velikim evropskim i svjetskim gradovima.

Godinama sticano iskustvo sada je funkciji zdravlja pacijenata

web (1)Dr. Mazalović je dijete Tušnja, možda je u mladosti i maštao da ostane vezan za Tušanj i ulice kojim je prolazio kao dječak, za stadion „Tušanj“ na kojem je trenirao atletiku, sport koji je zavolio ugledavši se na svoju izuzetnu tetku, Nađu Avdibašić – Vukadinović, kraljicu atletike  Grada Tuzle i BiH. Bio je uspješan, postizao dobre rezultate osvojivši pregršt medalja i pehara.

Ipak, ljubav za stomatologijom i briga za zdravlje ljudi je prevagnula, ugledao se na svoje roditelje (majku) i opredijelio se za zdravstvo. Poslije završene osnovne škole i Gimnazije „Meša Selimović“ u Tuzli, Amar je završio Stomatološki fakultet u Sarajevu. Zatim je prihvatio posao menadžera u Švicarskoj farmaceutskoj kući „Roche“, čime je obogatio svoje stručno znanje i stekao dodatno iskustvo, kao i kroz seminare, kurseve u zemlji i inostranstvu. Trogodišnje specijalističko usavršavanje završava iz oblasti ortopedije vilica (ortodencija) na Fakultetu u Sarajevu.

Sport i atletika kojom se bavio naučili su ga disciplini i istrajnosti, stvorili želju za uspjehom i napredovanjem, svakoga dana da bude bolji što uspješno primjenjuje u svom životnom izazovu, stomatologiji.web (5)

Zašto muškarci sve više nose bradu i brkove?

Iskustvo je sticao radeći sa starijim kolegama, kao što je dr. Safija Omerbašić, (specijalista protetike), koja mu je bila mentorica.

Poslije usavršavanja i prakse nastavio je raditi u Domu zdravlja Lukavac, zatim pet godina u ordinaciji „Selimović“ u Tuzli.

Vremenom se stvorila želja da se osamostali, da ima i svoju privatnu stomatološku ordinaciju, baš na raskršću ulica u Tušnju za koji je ostao vezan zauvijek. Za njega je specifično i to što je stomatologiju sjedinio sa umjetnošću koja je prisutna u njegovoj duši. Svoju ordinaciju je uredio i projektovao u posebnom stilu, počev od stepenica kojima se dolazi, čekaonice u čijem ambijentom pacijenti često zaborave na bolove te sala u kojima se izvode zahvati.

– „Zdravi zubi su oličenje zdravlja čovjeka. Zanimljivo je da muška populacija u posljednje vrijeme često nosi brkove i bradu, da sakriju zube koje, ili nemaju ili su loši, „nikakvi“ jer znaju da dosta žena prvo gleda zube.“

Ordinacija koja ispunjava željeweb (15)

– „Imamo svoje stalne pacijente, radimo sve vrste stomatoloških usluga za djecu i odrasle uz upotrebu savremenih kvalitetnih metrijala. Pružamo usluge pacijentima i ponosni smo na naš rad jer pacijenti stalno pristižu, ne samo iz Tuzle a protetika, cirkon su sve traženiji. Implatanti, jedan ili više zuba se može jednostavno nadomjestiti bez oštećenja i brušenja zdravih zuba. To se radi pomoću dentalnih koštanih impantanata, koji su napravljeni od titanijuma i njegovih legura, što će predstavljati savršenu kopiju izgubljenog zuba, te vratiti blistav osmijeh našim pacijentima, koji će veseli i zadovoljni odlaziti iz naše ordinacije“, ističe dr. Amar Mazalović, te pojašnjava:web (8)

– „U naše usluge spadaju: kompozitne jednopovršinske plombe, nadogradnja zuba sa popularnim kočićem zuba, amalgamska plomba, endotonski tretman zuba. Pored toga radimo i kanale (1, 2 i 3 kanala), reparturu proteze, dodatak zuba ili kukice na protezu, podlaganje proteza, totalnu protezu, parcijalnu protezu, vizil protezu, metal keramičke navlake ( bezmetalna ) tc-efon anker, keramičke ljuspice, skidanje stare navlake (krune), cementiranje stare navlake (krune), liveni kočić i nadogradnja, te  hirurške intervencije, kao i implantante koje radimo u saradnji sa hirurgom“, kaže dr. Mazalović, te naglašava posebno rad na restaurativnoj stomatologiji, pomoću koje se dijagnosticira karijes, ukloni deminenerilizovano i bakterijama inficirano tkivo zuba unutar karitacije, te nadoknadi zubno tkivo koje nedostaje adekvatnim materijalom.

Odluku o optimalnom rješenju za pacijente donosi tim stručnjakaweb (4)

Pored ovih metoda u Stomatološkoj ordinaciji „Dr. Mazalović“ se radi i postupak ortodencije, postupak kojim se zbog estetike koriguju zubi, ortodonsna terapija se provodi prvenstveno iz zdravstvenih razloga.

– „Odluku o optimalnom rješenju za pacijente donosi cijeli tim stručnjaka, predvođeni specijalistom ortodencije. Mnogi pacijenti dolaze zbog izbjeljivanja zuba, invazivnom i bezbolnom metodon  radi se korigovanje zuba pomoću hidrogen peroksida sa korištenjem udlaga. Na ovaj način se ne oštećuje zubna caklina, a nakon tretmana prirodna boja i sjaj dolaze  do punog izražaja.web (29)

Pored izbjeljivanja zuba u ovoj stomatološkoj ordinaciji se radi i ultrazvučno čišćenje zuba, kamenac se potpuno odstrani ispod razine gingive zubnog mesa. Ovaj instrument radi na principu lagane vibracije sa konstantnim dotokom mlaza vode koji hlade zub“, pojasnio je dr. Amar Mazalović.

Širok opseg, vrhunski kvalitet i povoljne, pristupačne cijene usluga, sve su to razlozi zbog kojih pacijenti u ordinaciju dolaze u sve većem broju. Razlika, prije i poslije je velika, zadovoljan pacijent, sretan i zdrav, njegov osmjeh i sreća su neprocjenjiva nagrada svim uposlenicima ordinacije „DR. MAZALOVIĆ“ koji su uvijek tu za vas.

Uz dr. Mazalovića u ordinaciji radi i uvijek ljubazna stomatološka asistentica Amila Ganić, svojim dugogodišnjem iskustvom uvijek pomaže pacijentima a sa dr. Mazalovićem je radila i ranije, pet godina u ordinaciji „Selimović“. Posao se obavlja timski a svoj veliki doprinos daje svakako i dr. Nejra Bajraktarević.web (21)

Kao rijetko koji doktor, možda i na svoju štetu Amar Mazalović ima praksu da održava predavanja učenicima Osnovne škole, da nauče kako pravilno održavati zube i da postanu svjesni koliko je zapravo važno imati zdrave zube. Dolaze im periodično i  mališani iz obdaništa „Maštaonice“, na preglede i savjete o važnosti zdravlja zuba.web (22)

Duška REBIĆ

web (28) web (27) web (26) web (25) web (24) web (23) web (20) web (19) web (17) web (14) web (12) web (11) web (10) web (9) web (6) web (3) web (2) web (1)

Check Also

Picture 12950

Svi putevi vode u Teatar kabare Tuzla na III Festival premijera od 11.10.do 9.11. 2018

Teatar kabare Tuzla čije je sajedište već godinama u Hotelu „Tuzla“ i ove godine organizuje ...