Početna / Aktuelnosti / Skupština TK – Admir Huskanović novi ministar prostornog uređenja i zaštite okolice, zakletvu položio i Osman Puškar

Skupština TK – Admir Huskanović novi ministar prostornog uređenja i zaštite okolice, zakletvu položio i Osman Puškar

Na današnjoj sjednici Skupštine TK usvojeno je pet Zakona koji se odnose na izmjene i dopune postojećih zakona, a među njima najviše raprave među poslanicima u Skupštini izazvao je Prijedlog zakona o novčanim podrškama u poljoprivredi i ruralnom razvoju Tuzlanskog kantona.

U obrazloženju izmjena ovog zakona istaknuto je, da je u ranijem periodu primijećena neažurnost pojedinih općinskih službi, da su rješenja o novčanim podrškama dostavljale nakon isteka fiskalne godine što je usložnjavalo finansiranje novčanih poticaja.

Izmjene ovog zakona omogućit će da se blagovremeno donose rješenja za poljoprivredne proizvođače koji ispunjavaju uvjete za novčane poticaje.Pomoćnik ministra za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo TK Samid Šarac izjavio je da su razlozi za dopune ovog zakona primjedbe interne i eksterne revizije u prethodnom periodu, jer je, kako je naveo, bilo sporadičnih slučajeva da se donose rješenja o novčanim podrškama poslije isteka kalendarske godine što je za taj iznos sredstava opterećivalo budžet u tekućoj godini.

-Naš je cilj da poljoprivredni proizvođač, koji blagovremeno i uredno podnio zahtjev za novčanu podršku, da se u predviđenim rokovima donesu rješenja i proslijede resornom kantonalnom ministarstvu, a nakon odeđenih poslova predviđenih pravilnikom, da se proslijede ministarstvu finansija na isplatu, kazao je Šarac.

Usvojen je i Izvještaj o radu Kantonalne agencije za privatizaciju za 2017, godinu, te Odluka o izmjenama i dopunama Poslovnika Skupštine TK.

imNa današnjoj sjednici Skupštine Tuzlanskog kantona na poziciju novog ministra prostornog uređenja i zaštite okolice imenovan je Admir Huskanović.

Svečanu zakletvu danas je položio i novoimenovani ministar privrede Osman Puškar koji nije prisustvovao prošloj sjednici Skupštine TK.

Minisitar za rad i socijalnu politiku TK biće imenovan naknadno, a do tada će poslove u ovom ministarstvu obavljati dosadašnji sekretar Anto Iljkić.

 

Check Also

Memorijalni centar Srebrenica: Članovi komisije RS-a za Srebrenicu su dokazani desničari i negatori razmjera zločina u Aušvicu

Memorijalni centar Srebrenica upozorava člana Predsjedništva Bosne iHercegovine Milorada Dodika da ova institucija nije nikakvo ...