Najnovije vijesti
Početna / Hronika iz Tuzlanskog Kantona / Skup SDA u MO Banovići selo

Skup SDA u MO Banovići selo

Jedan je original, falsifikati neće proćithumbnail_Bs

Na skupu koji je održan u organizaciji OO SDA Banovići, nedaleko od stećka Božićka Banovića, prisustvovalo je 220 simpatizera SDA, članova MO Banovići selo koji nisu podlegli pritiscima koje u zadnje vrijeme na njih vrše članovi novoformirane političke partije pod vodstvom Mirsada Kukića.

Prisutnima su se obratiliIi, predsjednik OO SDA Banovići Bego Gutić i članovi stranke, Elvir Salihović, Salih Hasić, Merima Mrahović, Melkisa Šarić i Sead Husić.

– „Stranka demokratske akcije jedina počiva na idejama rahmetli predsjednika Alije Izetbegovića, a sve druge predstavljaju neuspjeli pokušaj falsciniranja koji je nepoznat od strane naroda“, istakao je u svom obračanju Elvir Salihović.

Posebnu važnost dajemo konkretnim radom ostanku mladih, kako u Banovićima, tako i u Bosni i Hercegovini, poručila je Merima Mrahović.

Ostali članovi su između ostalog naveli aktivno učešće žena u politici. Prvi osnivač Stranke demokratske akcije na području Općine Banovići Salih Hasić je u svom emotivnom govoru, istakao svoje nepravedno zapostavljanje od bivšeg rukovodstva OO SDA Banovića.

Predsjednik povjereništva OO SDA Banovića Bego Gutić je izrazio zadovoljstvo mještanima MO Banovića Selo, s obzirom da se radi o rodnom mjestu Mirsada Kukića, te naglasio da je MO Banovići selo izgrađeno zahvaljujući SDA, a ne jednom čovjeku. Unatoč pritiscima koje svakodnevno doživljavju mještani MO Banovića Selo ideja SDA je ostala za njih jedina i pokazali su da su ostali privrženi državi Bosne i Hercegovini i svom prvom predsjedniku i osnivaču SDA, Aliji  Izetbegoviću, saopćeno je iz OO SDA Banovići.      thumbnail_30688632_202988326970228_6658736200104709660_n

Duška REBIĆ

Check Also

Celic grad

Apel dobrim ljudima za pomoć porodici Ibrišimović iz Čelića – Posao bi riješio sve naše probleme

Posao bi riješio sve naše probleme Porodica Ibrišimović iz Čelića obraća se, posredstvom „BH Glasa-a“ ...