Najnovije vijesti
Početna / Hronika iz Tuzlanskog Kantona / Tuzla spremna za kvalifikacionu utakmicu muških košarkaških reprezentacija BiH i Francuske, za SP 2019. god. u Kini

Tuzla spremna za kvalifikacionu utakmicu muških košarkaških reprezentacija BiH i Francuske, za SP 2019. god. u Kini

200 000 KM uloženo da bi se zadovoljili standardi FIBEIMG_8175

Organizacioni odbor kvalifikacione utakmice muških košarkaških reprezentacija Bosne i Hercegovine i Francuske, za Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Kini, konstituisan je danas tokom sastanka u Plavoj sali BKC-a Tuzla.

Premijer Vlade TK, Jakub Sujkanović, imenovan je za predsjednika, a gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, za dopredsjednika Organizacionog odbora kvalifikacione utakmice.

– „U predsjedništvu Evropske košarkaške federacije je prof.  Mirsad Đonlagić, iz Tuzle. On je koordinirao i dogovarao sa Vladom TK i gradskom administracijom i već odavno imamo dogovore vezane za organizaciju ove utakmice.

Imamo nove FIBA standarde za međunarodne utakmice, tako da smo uložili preko 200.000,00 KM, kako bismo zadovoljili sve potrebne kriterije. Trebalo je promijeniti parket, što smo učinili još u januaru mjesecu, zatim projektovati i opremiti svlačionice po standardima FIBE. Imamo četiri nove svlačionice, koje su projektovane tako da se, po potrebi, pretvaraju u dvije i time se uklapaju u FIBA standard.

sdr
Sve smo to finansirali iz Budžeta Grada, a izvođač je bio naša Javna ustanova SKPC „Mejdan“. Neki dan smo položili ispit i oko Međunarodnog rukometnog turnira i spremni smo za sve dvoranske sportove. Ovo je jako je važan događaj, utakmica naše reprezentacije protiv jedne velike i važne reprezentacije Francuske. Tuzlaci će, kao i uvijek, bodriti našu reprezentaciju, očekujemo da sve bude regularno i nadamo se pobjedi. Ovo je jedan veliki i lijepi sportski događaj”, izjavio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

 

Check Also

Picture 12950

Svi putevi vode u Teatar kabare Tuzla na III Festival premijera od 11.10.do 9.11. 2018

Teatar kabare Tuzla čije je sajedište već godinama u Hotelu „Tuzla“ i ove godine organizuje ...