Najnovije vijesti
Početna / Hronika iz Tuzlanskog Kantona / Savez demobilisanih boraca Tuzlanskog kantona osuđuje upotrebu sile

Savez demobilisanih boraca Tuzlanskog kantona osuđuje upotrebu sile

Savez demobilisanih boraca Tuzlanskog kantona osudio je upotrebu sile nadležnih policijskih organa nad demobilisanim borcima. Incident se dogodio u Sarajevu u toku protesta demobilisanih boraca.

Nakon održanog sastanka Savez demobilisanih boraca je donio zaključke u kojima se ističe:Borci_Protest_Sarajevo_Septembar_2018_RSA4

1.Osuđujemo svaku upotrebu sile nadležnih policijskih organa i njihovog nalogodavca prema demobilisanim borcima i članovima njihovih porodica koji su tražili i traže ostvarenje svojih prava pred nadležnim institucijama, jer su borci tokom rata stali u odbranu države i bili spremni za istu dati živote i dijelom svoga tijela.

2.Smatramo da se za incidente koji su se održali tokom protesta demobilisanih boraca u Sarajevu, osnovni krivci predstavnici zakonodavne vlasti Federacije BiH jer nisu ispunili završiti zašpočeti proces usvajanja Zakona o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica i dodatno i dodatno iskomplicirala situacija oko rješavanja ovog za borce najvažnijeg pitanja.

3.Savez demobilisanih boraca Tuzlanskog kantona podržava borbu za ostvarenje prava demobilisanih boraca i članova njihovih porodica uz maksimalnu sigurnost i bezbjednost svih građana u Bosni i Hercegovini.

Duška REBIĆ

Check Also

Celic grad

Apel dobrim ljudima za pomoć porodici Ibrišimović iz Čelića – Posao bi riješio sve naše probleme

Posao bi riješio sve naše probleme Porodica Ibrišimović iz Čelića obraća se, posredstvom „BH Glasa-a“ ...