Početna / Hronika iz Tuzlanskog Kantona / Savez demobilisanih boraca Tuzlanskog kantona osuđuje upotrebu sile

Savez demobilisanih boraca Tuzlanskog kantona osuđuje upotrebu sile

Savez demobilisanih boraca Tuzlanskog kantona osudio je upotrebu sile nadležnih policijskih organa nad demobilisanim borcima. Incident se dogodio u Sarajevu u toku protesta demobilisanih boraca.

Nakon održanog sastanka Savez demobilisanih boraca je donio zaključke u kojima se ističe:Borci_Protest_Sarajevo_Septembar_2018_RSA4

1.Osuđujemo svaku upotrebu sile nadležnih policijskih organa i njihovog nalogodavca prema demobilisanim borcima i članovima njihovih porodica koji su tražili i traže ostvarenje svojih prava pred nadležnim institucijama, jer su borci tokom rata stali u odbranu države i bili spremni za istu dati živote i dijelom svoga tijela.

2.Smatramo da se za incidente koji su se održali tokom protesta demobilisanih boraca u Sarajevu, osnovni krivci predstavnici zakonodavne vlasti Federacije BiH jer nisu ispunili završiti zašpočeti proces usvajanja Zakona o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica i dodatno i dodatno iskomplicirala situacija oko rješavanja ovog za borce najvažnijeg pitanja.

3.Savez demobilisanih boraca Tuzlanskog kantona podržava borbu za ostvarenje prava demobilisanih boraca i članova njihovih porodica uz maksimalnu sigurnost i bezbjednost svih građana u Bosni i Hercegovini.

Duška REBIĆ

Check Also

DSCN2771

Obilježen Dan oslobođenja Tuzle, 2. oktobar 1943. / Foto / “Povelja Grada Tuzla” Nedžadu Salkoviću

Tradicionalno obilježavanje 2. oktobra Dana oslobođenja grada Tuzle počelo je znatno prije, mnogim manifestacijama, kulturnim ...