Početna / Turizam / „Saksafon“ d.o.o. Tuzla – pivnica „Sezam 2 Korzo“ sa obje strane otvorila je širom vrata

„Saksafon“ d.o.o. Tuzla – pivnica „Sezam 2 Korzo“ sa obje strane otvorila je širom vrata

Sve sa dušom, po bosanskiSezam 2 (1)

Turistička sezona u Tuzli je u punom jeku, lijepo vrijeme u avgustu mnogi su tuzlaci ali i turisti koji su stigli sa svih strana svijeta koriste da se odmore, opuste i osvježe u nikad ljepšim Panonski jezerima. Poslije kupanja neizostavna je šetnja kroz grad i predah u mnogobrojnim ljetnim baštama koje su idealne za večernje izlaske ali i za vrijeme kada je sunce prejako da bi se boravilo na plaži.

Mnogima je najdraža, jedna od najposjećenijih ljetna bašta „Sezama 2 – Pivnica Korzo“, koja je s obje strane širom otvorila svoja vrata. Bašte su pune gostiju, čujemo razne jezike zadovoljnih posjetitelja grada jedinih slanih jezera u svijetu.

Sam naziv „Pivnica“ privlači sve one koji uživaju u dobrom i hladnom pivu, uz koje se kao i uz druga pića gosti mogu osvježiti.

Sezam 2 (2)Ovaj se ugostiteljski objekat, u najprometnijem dijelu grada uz objekat „Citta Del Salle“  koji je ne početku tuzlanskog korzoa, vlasnika Zorana Ćeleketića idealno se uklopio u turističku ponudu Grada Tuzle. Mlado i vrijedno osoblje na usluzi je gostima a za ljetni period osmišljen je i poseban meni, za svačiji ukus.

Ambijent i ponudu, sa svojim saradnicima osmislio je vlasnik, bivši muzičar grupe „SEZAM“, Zoran Čeleketić, koji ima ogromno iskustvo i zna što je to što ljudima treba i što traže,

Po riječima šefa „Sezama  2 – Pivnice Korzo„ Miroslava Divkovića, po preporuci dolazili su nekada u ovaj objekat u velikom broju i američki vojnici sa Aerodroma Tuzla.Sezam 2 (31)

– „Dobar glas je ostao tako da i sada navrate ljudi iz njihove baze da nam budu gosti, dobili smo od njih i zahvalnicu za dobru uslugu. Sada nam dolaze stranci i naša dijaspora, sa svih strana jer imamo specifičnu ponudu, a svaki dan se mijenja ponuda. Ipak su i dalje na prvom mjestu ćevapi, uvijek od svježeg mesa, što je karakteristično baš za naš objekat, pa smo na prvom mjestu po kvalitetu, isto tako i lepine se prave u samom objektu,“, ističe šef Divković, te pojašnjava:

– „Imamo dostavu širom grada, a možemo ponuditi sva jela sa roštilja i bogat izbor gotovih jela, kao što je ćufte u paradajz sosu uz pire krompir, teleće mišiće u kajmaku, juneći gulaš sa prilogom, junetinu sa prilogom krompirom, grah sa kobasicom, mesne poljeve u lepini, jela po narudžbi, teleći medaljoni sa gljivama, a uz to sve vrste salate, ljetne i mješane, kisele i šopsku salatu, te za desert, između ostalog palačinke i pana cottu. Cijene smo prilagodili mogućnostima naših gostiju, naspram vremena u kojem živimo. Uz hranu, tu je i raznovrsna ponuda pića, sve ono što bi gosti mogli da požele“ – kaže nam Divković.

Ono što primjete posjetitelji jeste svakako izuzetno korektno, stručno i ljubazno osoblje, smjena od devet članova koja zna svoj posao. – „Svakako bih napomenuo da je naš objekat prikladan i za razne svečanosti kao što su proslave rođendana, mature, promosije i slično te za obilježavanje vjerskih praznika, kao što  je predstojeći Bajram.“Sezam 2 (33)

Nije mogao ni ovog dana,  poznati tuzlanski bajker Admir Hasanović da ne navrati na hladnu pivu, da se rashladi u podrumskom prostoru sale koja je posebna po svom nebičnom ambijentu, sa neobičnim sećijama koje osvjeljavaju svetiljke sa svih strana prostora.

Moramo biti drugačiji od ostalih, posebno od naših objekata „Tenis“ i „Citta Del Salle“ koji imaju muziku, kaže nam Divković navodeći ambijent i lokaciju, centar grada kao pogodnosti koje izdvajaju „Pivnicu“ od svih drugih.

I dok gosti pristižu, vrijedne kuharice Duda, Liza, Melkisa i Dževida ne odvajaju se od rošilja, treba pripremiti hranu za goste koji su stigli ili čekaju na dostavu koju vrijedna Zaza prima i realizuje. Sve se odrađuje u dvije smjene, dok ih ne smjeni druga postavka Mevlida, Belkisa, Musija, Zahida i konobarica Amra brinu o gostima. Svakako, u žurbi su i vrijedni konobari Seid, Senad i Vahidin koji žele da ugoste sve redom, onako domaćinski i srdačno, kao što se dočekuje samo u Bosni. Sezam je u Tuzli sinonim za kvalitetnu i ljubaznu uslugu u ugostiteljstvu, objekat sa dušom u koji su svi dobro došli, kažu nam na kraju uposlenici čestitajući svima koji slave predstojeći praznik uz poruku, Kurban Bajram Mubarek Olsun.Sezam 2 (36) Sezam 2 (35) Sezam 2 (34) Sezam 2 (32) Sezam 2 (30) Sezam 2 (29) Sezam 2 (28) Sezam 2 (27) Sezam 2 (24) Sezam 2 (23) Sezam 2 (22) Sezam 2 (21) Sezam 2 (20) Sezam 2 (19) Sezam 2 (18) Sezam 2 (17) Sezam 2 (16) Sezam 2 (15) Sezam 2 (14) Sezam 2 (13) Sezam 2 (12) Sezam 2 (11) Sezam 2 (10) Sezam 2 (9) Sezam 2 (8) Sezam 2 (7) Sezam 2 (6) Sezam 2 (5) Sezam 2 (4) Sezam 2 (3)

Duška REBIĆ

Check Also

Arheološki-park-neolitsko-sojeničko-naselje-8-1

Virtuelne šetnje kroz kompleks Panonskih jezera i neolitsko naselje

GRAD TUZLA; U KORAK SA MODERNIM SVJETSKIM TRENDOVIMA U OBLASTI TURIZMA Povodom završetka realizacije projekta ...