Najnovije vijesti
Početna / Ostalo / RESTORAN „SEZAM – TENIS 4“ TUZLA

RESTORAN „SEZAM – TENIS 4“ TUZLA

Sve je spremno i svi smo spremni za Novogodišnje slavljePicture 7061

Za „Sezam – Tenis 4“ u Tuzli vrijedi uzrečica „Svi putevi vode na Tenis“, a mnogi će se upravo ovim putem zaputiti u Novogodišnjoj noći, ali i prije i poslije. Izuzetna lokacija, u centru grada a opet dovoljno izdvojena pruža intimnost koju mnogi vole u novogodišnjoj noći samo je jedna od prednosti ovog objekta.

Predpraznično je vrijeme i uposlenici objekta pripremaju ambijent kako bi svima koji dođu bilo što ugodnije, veselije i svečanije. Baloni, lampice, i drugi ukrasi već najavljuju radost u „Najluđoj noći“.

Picture 7063Za doček Nove, 2018. godine osoblje „Sezama – Tenis 4“ je sasvim spremno, priprema se kao i svake godine posebna ponuda kako bi ispunili očekivanja gostiju koji žele da to bude noć koja se ne zaboravlja.

Posla ima puno, ali kada se obavlja sa osmijehom i veselo onda je puno lakše, kažu nam članovi glavne postave objekta u kuhinji: Zurijeta Lubić, Lutvija Avdići i Mubina Zukić. Sa glavnim kuharom, ovog puta to je mladi Zlatan Kamberović priprema se poseban, Novogodišnji meni, a spoj iskustva i zanos mladosti dat će sigurno dobar rezultat. Ima tu i novih kulinarskih finesa, koje se koriste a njegove starije kolegice ističu, da je vrijedan i da se zna ophoditi prema svojim saradnicima. Ova, izuzetno važna ekipa za doček gostiju ističe posebno da svi zajedno poštuju i cijene direktora, jer je kako kažu, poseban i pošten čovjek.

Picture 226Šef Sale, Elis Jašarević zadovoljan je posjetom pred praznik, a posebno sa rezervacijom mjesta za doček Nove godine jer je sve već zauzeto. Slobodno mjesto bit će teško naći a inače je cijena konzumacije za Novu Godinu 50 KM, uračunati su hladno predjelo, svečana večera, salata i desert, za prvu noć 1. januara konzumacija je 10 KM.

Uz muziku uživo, u dvije sale veselje će trajati do jutarnjih sati.

– „Za Kamin salu smo angažovali naše stalne muzičare, Harisa Ovčinu i Nedima Đulovića, a u Velikoj Sali Amru Bratić, Edina Malovića i Murisa Telalovića“, pojasnio nam je Elis Jašarević.

Zamjenik glavog šefa sale Dževad Selimović će služiti goste u Kamin Sali, i sada je previše zauzet oko gostiju, a  takvi su gotovo svi njegovi radni dani. Stigli su i gosti, tuzlaci koji žive i rade u Holandiji kojima ovaj objekat vraća najljepše uspomene.Picture 216

U Kamin Sali smo zatekli i sportiste iz Srebrenika, koji uživaju uz osvježenje, pa možda i njih povuče želja da ovdje dočekaju Novu godinu.

Ambijent u „Sezamu Tenis 4“ je već pripremljen, a fotografije na zidovima pričaju nam priče iz istorije Tuzle, pričaju o ljudima koji su se nekada bavili sportom i muzikom. Jedna će zasigurno zainteresovati mnoge, na njoj su strastveni teniseri novijeg doba, među kojima i vlasnik objekta, Zoran Čeleketić, sa Enverom Bijedićem i drugim prijateljima, koji se smješkaju, kao da su pobjednici na nekom turniru.Picture 7086

U objektu su na zidovima i druge fotografije sportista, pa neka se zna da su u blizini sportski tereni, tu je i saksofon, za koji je vječno vezan Zoran Čeleketić, koga se davno zavoljeli ljudi svih generacija ovoga grada, pa i ovom prilikom je sreo svoje stare prijatelje i poslovne partnere sa kojima se prisjetio starih dobrih vremena.Picture 7069

Brzo uvijek vrijeme prolazi u „Sezamu Tenis 4“, šankista Nermin Husejnagić toči piće koje raznosi lijepa Azra , i sve odiše Bosnom i Hercegovinom, sve odiše suživotom tradicije i našeg savremenog doba. Ugodno je pričati sa uposlenicima koji se kao i svi raduju Novoj godini, neki će i na odmor pa saznajemo da su glavni vozač u “Sezamu” Admir Ćosić i Nedim Jašarević, dostavljač planirali putovanje u Istambul, na doček Nove godine. To je predah i odmor koji su zaslužili, kao i vrijedni Damir Isabegović koji nestrpljivo očekuje na prozorčetu dostavu , koju treba da preda negdje u gradu. Vrijeme u iščekivanju Nove 2018. godine, brzo prolazi a na kraju svi su zaposleni, na čelu sa vlasnikom objekta Zoranom Čeleketićem svim tuzlacima i ljudima dobre volje i duše poželjeli sretnu, zdravu i radosnu Novu, 2018. Godinu.

Duška REBIĆPicture 7083 Picture 7079 Picture 7064

Check Also

vinosalis 6

VIŠE OD 70 VINARIJA BIT ĆE PRISUTNO NA PRVOM FESTIVALU „VINOSALIS 2018“ U TUZLI 19. I 20. JUNA

Cilj nam je staviti Tuzlu na vinsku kartu Evrope       U prekrasnom ambijentu novootvorenog restorana ...