Početna / Sport / Nogomet, / Radnički pod vodstvom Ibrahima Crnkića želi povratak u 1. NL F BiH

Radnički pod vodstvom Ibrahima Crnkića želi povratak u 1. NL F BiH

Većina fudbalskih klubova u Bosni i Hercegovini je počela, ili će uskoro početi, sa pripremama za narednu takmičarsku sezonu. Takav je slučaj i sa FK Radničkim iz Lukavca koji će se naredne sezone takmičiti u 2. Ligi FBiH, grupa Sjever, i pokušati izboriti povratak u Prvu ligu FBiH.

Upravni odbor FK Radničkog zakazao je prozivku fudbalera. Prozivku koja će se održati u nedjelju, 2.7.2017. godine, će izvršiti novi trener ekipe Ibrahim Crnkić, a ekipi bi se tada trebala pridužiti neka nova, ali i neka, na stadionu Jošik, dobro poznata lica.ibrahim_crnkic_vise_nije_trener_radnickog_iz_lukavca_213118_112946_big

Radnički je angažovao više pojačanja, među njima su Damir Murselović, Asmir Mehić, ali i nekoliko igrača koji su u prošlosti već nastupali za ekipu izu Lukavca. Radi se Almiru Redžiću, Jasminu Jaranoviću i Adnanu Šubiću.

U proteklom periodu Radnički je napustilo više fudbalera. Tarik Šahović, Armin Imamović, Mladen Stjepanović, Hasmir Salihović, Lazar Kalajanović, te Elbis Šabić nisu više članovi ekipe iz Lukavca, dok se špekuliše i o mogućem odlasku kapitena Mirnesa Salihovića.

Ipak, uz nekoliko novih pojačanja, Radnički bi trebao biti među glavnim favoritima za plasman u Prvu ligu FBiH naredne sezone.

Sportsport.ba

Check Also

DSCN1117

Medicinski centar za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju „SPORTICUS“ Tuzla

Vraća snagu i otklanja bol Grad Tuzla je prepoznatljiv po svojim sportistima, po sportskim rezultatima ...