Početna / Ostalo / Proširi svoje vidike, prijavi se na AFS Program interkulturalnog učenja u zemlji izlazećeg sunca

Proširi svoje vidike, prijavi se na AFS Program interkulturalnog učenja u zemlji izlazećeg sunca

Nova zemlja. Nova kultura. Nova škola. Novi prijatelji.slika4

Ukoliko želiš iskusiti nešto sasvim drugačije, pridruži se grupi od 13 000 učenika iz cijeloga svijeta koji svake godine učestvuju u nekom od AFS programima razmjene.slika1

U toku je prijava za punu stipendiju za učešće u AFS jednogodišnjem programu razmjene srednjoškolaca u školskoj 2018/19. godini u Japanu obezbjeđenu u saradnji sa AFS organizacijom u Japanu.

Stipendista će učestvovati u AFS jednogodišnjem programu razmjene srednjoškolaca u Japanu s početkom u martu 2018. godine i završetkom u februaru 2019. godine gdje će živjeti u domaćoj porodici, pohađati srednju školu i učestvovati u AFS orijentacijama i drugim aktivnostima.

U nastavku pročitajte neka od iskustava učesnika AFS programa:slika2

– „Razmjena je jako dobar način za razumijevanje tuđe kulture uz koju će vrlo brzo razumijeti i smisao svoje. To je iskustvo u kojem ćeš mnogo puta preispitati vlastite granice a na kraju, time, oblikovati svoju ličnost.”.– Ada iz Bihaća, učesnica AFS jednogodišnjeg programa u Japanu u šk. god. 2017/18.

– „Mislila sam da me razmjena neće promjeniti. Ali jeste. Ne nerviram se oko stvari koje ne mogu promijeniti. Postala sam tolerantnija i samostalnija. Shvatila sam koliko su razlike između kultura lijepe. Učim novi jezik. Posmatram stvari iz drugačije perspektive. – Ivana iz Istočnog Sarajeva, učesnica AFS jednogodišnjeg programa u Danskoj u šk. god. 2015/16.

– „Počela sam više cijeniti bosansku kuhinju, te sam proširila horizonte upoznala nove običaje, mentalitete i otkrila koliko je zapravo svijet mali, jer sam se zbližila sa mladima iz Meksika, SAD-a, Argentine, Brazila, Japana, Čilea, Norveške i Danske, što nikad nisam ni sanjala da će mi se desiti.”- Emina iz Sarajeva, učesnica AFS tromjesečnog programu u Njemačkoj u šk. god. 2016/17.

Popunite online prijavu: AFS online prijava

Rok za prijavu je 15.09.2017. godine.

Više o programima saznajte na web stranici: www.afs.ba.

Ohrabri se, otkrij svijet!slika3

Check Also

Clubnight w Mladen Tomic

Clubnight with Mladen Tomic 10. marta u Palmi

Clubnight with Mladen Tomic, 10. marta, u Palmi, je nastavak serije muzičkih zabava koje potpisuju ...