Početna / Ostalo / Potpisan sporazum o saradnji Univerziteta  u Tuzli i Perm State University u Rusiji

Potpisan sporazum o saradnji Univerziteta  u Tuzli i Perm State University u Rusiji

Na Ekonomskom fakultetu u Tuzli upriličeno je potpisivanje sporazuma o saradnji između Univerziteta u Tuzli i Perm Univerziteta u Rusiji.thumbnail_Potpisivanje sporazuma Perm1

Direktorica za međunarodnu saradnju Oksana V Fotina u svojoj drugoj posjeti Univerzitetu u Tuzli, verifikovala je saradnju nakon uspješno okončanih pregovora sa Ekonoskim fakultetom Univerziteta u Tuzli.

Ugovor o saradnji pokriva čitav niz zajedničkih aktivnosti, od razmjene studenata i nastavnog osoblja do zajedničkih projektnih aktivnosti i daljnjeg umrežavanja pojedinačnih fakulteta Univerziteta u Tuzli i srodnih Univerziteta u Permu, izjavila je dekanesa Ekonomskog  fakulteta Univerziteta u Tuzli, prof.dr. Ermina Smajlović.

thumbnail_Potpisivanje sporazuma Perm2Državni Univerzitet u Permu ima status nacionalnog univerziteta za istraživanje i jedan je od vodećih univerziteta u Rusiji. Univerzitet broji 12 različitih fakulteta, 83 odsjeka, te ima oko 11.000 studenata. Studenti studiraju u 11 različitih Univerzitetskih zgrada, 150 učionica, 45 laboratorija, 28  kompjutera. Studenti žive u 7 studentskih domova ili u PSU kampusu koji je opremljen besplatnim pristupom internetu, posjeduje kafiće i 4 sportske dvorane, zdravstveni centar i botanički vrt.

Biblioteka Univerziteta u Permu je jedna od najvećih u regiji i posjeduje 1,5 miliona knjižnih jedinica. Perm je grad sa milion stanovnika, istaknuto je ovom prilikom.

Duška REBIĆ

Check Also

vinosalis 6

VIŠE OD 70 VINARIJA BIT ĆE PRISUTNO NA PRVOM FESTIVALU „VINOSALIS 2018“ U TUZLI 19. I 20. JUNA

Cilj nam je staviti Tuzlu na vinsku kartu Evrope       U prekrasnom ambijentu novootvorenog restorana ...