Najnovije vijesti
Početna / Hronika iz Tuzlanskog Kantona / Apel dobrim ljudima za pomoć porodici Ibrišimović iz Čelića – Posao bi riješio sve naše probleme

Apel dobrim ljudima za pomoć porodici Ibrišimović iz Čelića – Posao bi riješio sve naše probleme

Posao bi riješio sve naše problemeCelic grad

Porodica Ibrišimović iz Čelića obraća se, posredstvom „BH Glasa-a“ za pomoć dobrim ljudima. Supruga Vahida, muž Midhad i kćerka, 15-godišnja Samira učenica 9-tog razreda žive u izuzetno teškim okolnostima.

Stanuju u jednoj maloj, za život neuslovnoj vikendici, sa jednom sobom i bez sredstava za život. Jedino stalno primanje je 120 KM, stalna novčana pomoć koja nije dovoljna ni za nabavku potrebnih lijekova, obzirom da je supruga teški neuro-psihijatrijski bolesnik. Treba još nabaviti hranu, odjeću, platiti režije, kupiti školski pribor, ogrev za zimu…

Porodica je evidentirana u općinskom centru za socijalnu pomoć od kojeg godišnje dobiju jednokratnu pomoć u iznosu od 120 KM.

Muž povremeno radi, kao sezonac tako da bi njegovo stalno zaposlenje, sa onim što to sa sobom nosi bio početak rješavanja problema i put u život dostojan čovjeka. – „Muž želi, i može da radi, tako da bi nam uz moralnu podršku koja nam treba to bila najveća pomoć. Zahvalni smo za svaki oblik pomoći, iskreno, posebno zbog naše djevojčice ali to ne može da potraje. Stoga se obraćamo dobrim ljudima, kada bi muž dobio stalni posao, imao redovnu platu i mi bi mogli početi da živimo“ – kaže nam Vahida.

Dobri ljudi koji žele pomoći mogu da nazovu ovu porodicu na broj 060 307 98 43.2

M.Č.

 

 

Check Also

DSCN2411

U Tuzli održano 31. Međunarodno savjetovanje „Arhivska praksa 2018“ – Sve više posla, sve manje stručnog kadra

Sve više posla, sve manje stručnog kadra U organizaciji Arhiva Tuzlanskog kantona Tuzla i Društva ...