Početna / Zdravlje, Ljepota i Moda / Poliklinika „Alabajči“ u Tuzli

Poliklinika „Alabajči“ u Tuzli

U tuzlanskom naselju Ši selo, iza Prinčeve džamije smještena je Poliklinika „Alabajči“, koja je svojom građevinom posebnog stila uljepšala cijelo ovo naselje.

U Poliklinici „Alabajči“ se pružaju usluge ultrazvučnog snimanje dječijih kukova, OPG snimci , specijalistički pregledi, stomatološki pregledi, OPG snimci vilice, 3D snimak vilice, ginekologija, laboratorijske usluge i savjetovalište za trudnice i dojilje.

Dr. stomatolog Edina Alabajči ističe da je Poliklinika još uvijek u pripremi i imati će zastupljene sve grane medicine , a usluge će se pružati u savremeno opremljenim oridinacijama od strane vrhunskih ljekara i drugih zdravstvenih radnika koji će pomagati u liječenju pacijenata.

-Novi aparati i nova oprema na kojoj se sada radi sa opremanjem Poliklinike će još više unaprediti našu ustanovu i sa radom će „oživjeti“ i druge medicinake grane,- kaže dr. Edina Alabajči.

Trenutno u Poliklinici postoji Centar za pedijatriju sa dijagnostikom, u kojem rade poznati dr. Jahia Alabajči i njegov sin dr. Sami Alabajči. Radi se sa najsavremenijim ultrazvučnim aparatom za snimanje kukova kod novorođenčadi. Centar za pedijatriju će se razvijati opremom i kadrovski, a u budućnosti se očekuje da će predstavljati vodeći centar za pedijatriju u regiji.

U moderno opremljenoj Poliklinici Alabajči smještena je i ordinacija za uho , grlo i nos u kojoj ordinira dr. Enes Hrustić, ORL specijalista sa tridesetogodišnjim iskustvom, koji je radio i edukovao se u Hrvatskoj, Austriji, Francuskoj i Kuvajtu.

U sklopu Poliklinike se otvara i Apoteka u kojoj će raditi mr. Sanja Alabajči, što je još jedan plus za ovu ustanovu u kojoj će se nakon pregleda pacijenti kupovati i odgovarajuće lijekove.

U narednom periodu sa razvitkom medicinskih grana potrebno će biti primiti dodatne zdravstvene radnike i ljekare , medicinske sestre i drugo osoblje. Svi zainteresovani mogu dobiti informacije na broj 035 204-202 i 061 965- 807.

Duška REBIĆ

Check Also

Saopštenje za javnost

U skladu sa odredbama Federalnog štaba Civilne zaštite u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla, od sutra, ...