Najnovije vijesti
Početna / Kultura / Počinju dani austrijske kulture u Tuzli

Počinju dani austrijske kulture u Tuzli

Grad Tuzla i Ambasada Republike Austrije u BiH, u saradnji sa JU Centar za kulturu Tuzla i UG Kuća plamena mira, u periodu od 26. do 29. 6. ove godine, organizuju Dane austrijske kulture u Tuzli.

Manifestacija će početi 27. juna u 19.00 sati, otvorenjem izložbe „YOVA4 – Young Viennese Architects and Landscapearchitects“ u Ateljeu Ismet Mujezinović, a  iste večeri, u 20.00 sati u Kući plamena mira, održaće se jazz koncert članova benda „Woody Black 4“.

Dani austrijske kulture u Tuzli otvorit će ambasador Republike Austrije u BiH, Nj.E. gosp. Martin Pammer i gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović.

Članovi benda „Woody Black 4“ su jučer. u Kući plamena mira, održati muzičku radionicu za mlade tuzlanske muzičare, klarinetiste.

Dani austrijske kulture u Tuzli, nastavljaju se prikazivanjem igranih filmova “Let, let, bubamaro” (Maikäfer flieg/Fly Away Home, četvrtak, 28.6.  i “Najbolji od svih svjetova” (Die beste aller Welten/The Best of All Worlds),  petak, 29.6.

Filmovi će biti prikazani u Domu mladih, Kamerna scena, sa početkom u 20.00 sati. Ulaz na sve događaje je besplatan i svi ljubitelji arhitekture, muzike, filma, austrijske kulture, su dobrodošli.

GRAD TUZLA

Check Also

DSCN2771

Obilježen Dan oslobođenja Tuzle, 2. oktobar 1943. / Foto / “Povelja Grada Tuzla” Nedžadu Salkoviću

Tradicionalno obilježavanje 2. oktobra Dana oslobođenja grada Tuzle počelo je znatno prije, mnogim manifestacijama, kulturnim ...