Početna / Aktuelnosti / PMF Tuzla potpisao ugovor sa Elektroprivredom BiH o izradi analize uticaja na kvalitet zraka

PMF Tuzla potpisao ugovor sa Elektroprivredom BiH o izradi analize uticaja na kvalitet zraka

Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Tuzli potpisao je u srijedu ugovor sa JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo o “Izradi analize uticaja na kvalitet zraka u Tuzlanskoj kotlini”.pmf

Prirodno-matematički fakultet izrazio je zadovoljstvo što će biti u prilici da odgovorno pristupi analizi jednog od najznačajnijih pitanja za cjelokupno društvo regiona u kojem djeluje ova visokoškolska ustanova, te da pokaže da se naučnoistraživački radnici mogu uhvatiti u koštac sa jednim od najkompleksnijih pitanja primjene fundamentalnih nauka uopće.

Delegaciju Prirodno-matematičkog fakulteta činili su Dekan fakulteta, Prof. Dr Vedad Pašić, Prodekan za naučnoistraživački rad, Prof. Dr Mirza Hadžimehmedović, voditelj studijskog odsjeka Geografija i Senator Univerziteta u Tuzli, Prof. Dr Semir Ahmetbegović i viši asistent na studijskom odsjeku Geografija, Mr. Sc. Senad Gutić.

– „Nadamo se da će se naša suradnja sa svim relevantnim privrednim subjektima u Bosni i Hercegovini i regionu, od kojih je među najvažnijim dakako i JP Elektroprivreda BiH, proširiti, ojačati i nastaviti u budućnosti kako bi nastavili pokazivati relevantnost i društveni značaj i svrsishodnost jedne od najstarijih i renomiranih institucija nauke u Bosni i Hercegovini, Univerziteta u Tuzli“, navodi se u saopćenju menadžmenta Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Tuzli.

Check Also

1000_1531922677freelancer

Namjeru države da počne sa naplatom poreza osobama koje primaju novac iz inozemstva freelanceri smatraju podmuklim i pogubnim potezom vladajućih struktura

Skupina poreskim obveznika obratila nam se dopisom u kojem skreću pažnju na problem naplate poreza ...