Početna / Sport / Međunarodni Sport / Plivači PK „Zmaj – Alpamm“ Tuzla postigli odlične rezultate na mitingu u Ljubljani

Plivači PK „Zmaj – Alpamm“ Tuzla postigli odlične rezultate na mitingu u Ljubljani

Tri medalje sjajne Mile Hrustić1plivanje1milapostolje

U organizaciji Plivačkog kluba Ljubljana, u Ljubljani je protekli vikend, 20. i 21. 5. održan 43. Međunarodni plivački miting „Pokal Mesta Ljubljana“.

Plivalo se na otvorenom olimpijskom (50 metarskom bazenu) uz Omega elektronsko mjerenje. Na takmičenju je nastupilo 350 takmičara iz tri zemlje: Slovenije, Italije i Bosne i Hercegovine, sa 24 plivačka kluba.

PK „Zmaj – Alpamm“ Tuzla je jedini klub koji je nastupio iz BiH, sa četiri takmičara: Mila Hrustić, Asja Zolotić, Kenan Dračić i Adnan Sarajlić.

Kako je istakao trener PK „Zmaj – Alpam“ Tuzla, prof. Omer Delalić , u izuzetno jakoj konkurenciji tuzlanski plivači osvojili su tri medalje (1 zlatna i 2 bronzane).

Mila Hrustić (04) zauzela je prvo mjesto u disciplini 200 metara prsno, te dva druga mjesta u disciplini 100 prsno i 200 mješovito. Asja Zolotić (05) je zauzela peto mjesto u disciplini 200 prsno i šesto mjesto na 400 slobodno. Kenan Dračić (06) je zauzeo dva četvrta mjesta u disciplinama delfin i 200 mješovito. Adnan Sarajlić (04) je zauzeo dva četvrta mjesta u disciplini 100 i 200 metara leđno i peto mjesto u disciplini 200 metara prsno.

– „Čestitamo našim plivačima na izvanrednim rezultatima koje su ostvarili u izuzetno jakoj konkuzrenciji, ovo takmičenje je bila i provjera forme pred nastupajuće Ljetno Državno Prvenstvo koje će se održati od 08. do 10. juna 2018 u Banja Luci“, istakao je trener PK „Zmaj-Alpamm“, prof. Omer Delalić.1milaasjazol

Duška REBIĆ

Check Also

web

Obilježena 15-ta godišnjica postojanja i rada Karate Kluba „Sensei“ Turija

5064 osvojenih medalja i generacije uspješnih mladih ljudi U nedjelju 2.9.2018.godine na platou Planinarskog društva ...