Početna / Aktuelnosti / Plava Poliklinika Tuzla obilježila 20 godina uspješnog rada i postojanja

Plava Poliklinika Tuzla obilježila 20 godina uspješnog rada i postojanja

Vizionari koji su svoj san ostvarili
/Iz novog, 171. broja “BH Glasa”/Plava poliklinika (47)

Prva privatna porodična zdravstvena ustanova sa centralnim sjedištem u Tuzli i manjom ispostavom u Sarajevu, Plava poliklinika obilježila je 20-godišnjicu od osnivanja i rada.Plava poliklinika (41)

Plava poliklinika se nalazi na periferiji Tuzle, uz glavnu magistralu koja vodi na „sve puteve” u naselju Simin Han a svojim specifičnim izgledom podsjeća na dvorac, u plavoj boji. Svojim izgledom Klinika je uljepšala ambijent naselja i mami pogled mnogobrojnim vozačima koji svakodnevno prolaze pored nje.

SAM_6345Prostorno se prostire na preko 1000 m2, sa više od 40 stalno zaposlenih i velikim brojem konsultanata. Potrebe za uslugama Klinike su sve veće pa vlasnici, prim.dr. Džemil Hujdurović spec.ginekologije i akušerstva, dr. porodične medicine i prim.dr. Senada Hujdurovć spec.interne medicine  i dr. porodične, planiraju dodatno proširenje kapaciteta.

SAM_6351U Plavoj Poliklinici ordiniraju najeminentniji stručnjaci iz različitih oblasti medicine, sa dugogodišnjim iskustvom koji uz modernu opremu pružaju pacijentima kompletne usluge prema svjetskim standardima. Tako se građanstvo Tuzle i drugi često  odlučuju na zdravstvene usluge jer je Plava Poliklinika u mnogim stvarima u BiH prva i najbolja, tako je prva zdravstvena ustanova koja je u Federaciji BiH sklopila ugovor sa Zavodom za javno zdravstvo o pružanju CT i MRI pretrage uz zdravstvenu knjižicu i tako skratila liste čekanja.

U ovoj zdravstvenoj ustanovi, koja važi za najmoderniju zdravstvenu ustanovu u BiH radi se preko 1000 zdravstvenih pretraga, već od jutarnjih sati odmah su dostupna tri specijalista interne  medicine, kardiolog, dva ginekologa, radiolog, specijalista medicine rada….Untitled_002332

Za isti dan se može doći do prave dijagnoze jer uz multidisciplinarni tim specijalista rješavaju se zdravstveni problemi pacijenata. Plava Poliklinika ima jedinstveni koncept u BiH, jedinstvene VIP preventivne preglede, da se u jedan dan odradi veliki broj zdravstvenih pretraga uz ugodan boravak u posebno namijenjenoj sobi sa doručkom, TV-om, internetom i masažom.

U ovoj zdravstvenoj ustanovi se nude kompletna zdravstvena rješenja uz najširi spektar specijalističke dijagnostike, posebno dijagnostike unutrašnjih organa interne medicine, kardiologije, gastroenterologije, onkologije. pulmologije, hirurgije, savremene  ultrazvučnu i radiološku: MRI, CT, RTG dijagnostiku , mogućnost neurološke obrade, oftalmološki kabinet, kabinet medicine rada, endoskopski pregled, cjelokupna briga o ženskom zdravlju, usluge porodilišta, kao i najširi spektar laboratorijskih pretraga.Untitled_003993

– „Kontinuirano ulaganje u kvalitetnu opremu i najnovije tehnologije, značajno nam skraćuje vrijeme potrebno za dobijanje rezultata specijalističkih pretraga. Svako naše ciljano ulaganje u najsavremenije aparate i nabavku najsavremenije opreme  za ultrazvučnu i radiološku dijagnostiku čini nas jednom od najopremljenijih zdravstvenih ustanova u BiH“, izjavio je prim. dr. Džemal Hujdurović, te istče: – „Kvalitetu naših usluga su prepoznale i internacionalne firme sa kojima imamo dugogodišnju saradnju, a neke od njih su Fluor, Wizzair, KBR, PAE, DYNACORP, SOSI, SUPREME, kroz koje su naši liječnici i medicinsko osoblje bili supervizori, postavljajući standarde zdravstvenih pretraga i njege. Posebno smo ponosni na naš novo započeti projekat izgradnje moderne bolnice, što nam donosi dodatnu odgovornost i još veću posvećenost radu“, pojasnio je Hujdurović.Plava poliklinika (5)

PRVA GODINA RADA PORODILIŠTA PLAVE POLIKLINIKE TUZLA

Veće radosti i važnijeg posla nemaPlava Poliklinika-34

U Plavoj Poliklinici prije godinu dana je otvoreno Porodilište Plave Poliklinike koje je uređeno po svjetskim standardima. Porodiljama je dostupna, kao u razvijenim zemljama, poput Amerike, Holandije itd… najbolja moguća usluga i osjećaj sigurnosti kao kod kuće, jer se porod smatra prirodnim činom.

Za sigurnost se brine izuzetno stručno osoblje na čelu sa šeficom porodilišta, prim.dr. Fatimom Klempić spec. ginekologije i akušerstva sub.sp. fetalne medicine i obstreticije. 24 sata su uz porodilje.Plava Poliklinika-35

– „Kod nas imate kućne uslove i dodatnu sigurnost, tamo  gdje se ukaže potreba za operacionom salom, transfuzijom, inkubatorom. Želimo, mjesec dana ranije da se vidimo sa porodiljom, ukoliko ne vodite trudnoću kod nas, da procijenimo vaše sugestije i posebne želje, da vas pripremimo psihofizički za sam čin poroda“, – kaže nam šefica Porodilišta dr. Klempić. Cijenovnik u porodilištu je usklađen bh životnom standardu i postojećoj ekonomskoj situaciji.

– „Snizili smo cijene u odnosu na privatna porodilišta u regionu. Omogućeno vam je preko osiguravajućih kuća ili na beskamatne rate obaviti porod u Plavoj Poliklinici“, poručuju iz Porodilišta, koje je otvoreno prije godinu dana, kada su na svijet dočekali jednu  djevojčica, ovih dana će obilježiti i godišnjica sa Baby Partijem, na Stupinama u Tuzli.Plava poliklinika (13) Plava Poliklinika-23 Plava Poliklinika-29 Plava Poliklinika-31 Plava Poliklinika-33

slika_001599Duška REBIĆ

 

Check Also

simpozij-848x400

Održan prvi BH ljetni onkološki simpozij sa međunarodnim učešćem

Kroz palijativni tretman vratimo medicinskoj profesiji etičke i humanističke norme na stare pozicije U organizaciji ...