Početna / Hronika iz Tuzlanskog Kantona / Panonska jezera TUZLA: Produžena sezona, snižene cijene ulaznica

Panonska jezera TUZLA: Produžena sezona, snižene cijene ulaznica

Obzirom na dobre vremenske prilike i  Plan poslovanja JKP Pannonica doo Tuzla za 2018.godinu, ljetna sezona 2018. se produžava, a od subote 01.09.2018. godine cijene dnevnih ulaznica na kompleksu slanih jezera Panonika će biti snižene, i iznosiće:Panonika za 191 (4)

DNEVNA ULAZNICA (u periodu  1.9.2017.- kraj sezone)

Dnevna ulaznica 2,00 KM
Dnevna povlaštena ulaznica 1,00 KM
Dnevna dječija ulaznica ( 2g.- 7g.) 1,00 KM
Djeca do 2 godine starosti imaju besplatan ulaz.

Radno vrijeme kompleksa je od 10:00 – 19:00 sati.

Pored odmora, sunčanja i kupanja tokom septembra, na Panonici će se održati manifestacije:
Petak – nedelja / 7.9. – 9.9.2018.g.
– Međunarodni moto susreti BIKE FEST PANONIKA 2018
Petak-nedelja/14.9.-16.9.2018. g.
– XI Međunarodni susret rafting klubova – RAFTLOOK 2018

Obzirom na vremenske prognoze koje najavljuju produženo ljeto u septembru,  pozivamo građane da iskoriste najavljeno lijepo sunčano vrijeme i provedu pod vrlo povoljnim uslovima  svoje slobodno vrijeme na Panonici.Panonika za 191 (6)

PANONSKA JEZERA U TUZLI U PUNOM SU SJAJU, KAO DA LJETO TEK POČINJE

Svaki je dan, praznik na Panonici

Svaki sunčan dan je praznik na Panonskim jezerima i posjetitelji, i mladi i stari uživaju, odmaraju se, druže a mnogi i liječe jer su ljekovita svojstva slane vode već postala brand s kojim se Tuzla s pravom ponosi. Svi imaju samo jednu želju, da sezona što duže traje i da imamo topao i sunčan septembar.

Iako neki misle da je ljeto na izmaku, na Panonska jezera gosti i dalje pristižu u velikom broju jer se sve promijenilo, pa i vrijeme i klima tako da bi moglo ljeto na našem Panonskom moru još dugo potrajati.

Padale su i kiše, pljuskovi, odjekivala je grmljavina, ali kupači nisu marili, kupali su se u lijepoj toploj vodi, jer su znali da je sve to kratko traje.Panonika za 191 (12)

Sve generacije uživaju u slanoj vodi, a duž plaže postavljene ležajke i suncobrani ranih šarenila uljepšavaju cijeli ambijent. Turisti mogu nabaviti sve što im treba pred ulazom, trgovci su veseli i dobro raspoloženi, vrijedni i ni po čemu ne zaostaju za kolegama sa plaža širom Jadrana.

I dok turisti koračaju duž plaža koje su šljunkovite, sa kamenčićima raznih boja, pomiješanih sa pijeskom, preko kojih trebaju da hodaju bosi i po vrelom kamenu i pjesku jer se tako pokreće rad svih organa u organizmu,uz kupanje u slanoj vodi. Preporučuje se pola sata kupanja u vodi, sat sunčanja.

Oko kupališta kruže veseli trocikli koji obilaze Panonska jezera, uveseljavaju na taj način turiste, pokraj Solarnog drveta na kojima svi mogu napuniti svoje mobitele i laptope besplatno.Panonika za 191 (15) Maid

Direktor JKP „Pannonica“ Tuzla Maid Porobić nada se da će poslije kišnih dana stići i lijepo, sunčano vrijeme i produžiti turističku sezonu na septembar jer moraju se realizovati planirani programi, a i turisti koji stalno pristižu iz cijeloga svijeta to nalažu.

Panonika nije na kraju ljeta, riječi su mnogih, Panonika je u punom sjaju, iako je kraj augusta a sve što se događa na planu kulturnih i zabavnih događaja, odvija se na Panonskim jezerima.

Brojne sadržaje osmislili su organizatori, koncerte, sajmove, promocije, druženja i tako privlače pažnju turista.Panonika za 191 (11)

Ove sezone, Panonska jezera su u nekom drugom svjetlu, osvježena i proširenjem plaže na prvom jezeru na kojoj su postavljene i nove ležajke uljepšana, a duž plaža Panonike bezbroj je suncobrana sa mnogo šarenila koji daju posebnu atmosferu na kupalištu Panonskog mora, koje je okruženo drvećem koje je raslo nekada na Panonskom moru, a sada uz slanu vodu u kojoj se kupaju uljevaju zdravlje svim turistima i kupačima.

Sve je to privuklo i mladog Stefana iz Njemačke koji je sa svojim tetovažama došao na Panoniku da ih reklamira na našim Panonskim jezerima, u kojima sa svojim drugovima uživa.

Ne zna Stefan naš jezik, a sa razglasa se javlja, da i mi imamo tetovaže kod plaže, koje na prostoru između prvog i drugog jezera uljepšavaju tijelo, profesorica Nermina Baraković Ipša, i mnogo je njih svih generacija koji su stalno oko njenog štanda, pogotovo mališana koji znaju da kažu šta žele da im se uradi. – „Ispred Udruženja likovnih umjetnika ORIJENTEED, radim po katalogu koji ima preko 300 uzoraka i traju najduže mjesec dana, a rade se sa crnom kanom“, objašnjava Ipša dok pristižu mnogi da im se uradi i uljepša ljeto bar kratko.

Duž plaže su spasioci koji prate svakog kupača. Riad Čolo već 15 godina budno prati uz obalu i druge koji se sunčaju, a nije im daleko niti Hitna pomoć Doma zdravlja Tuzla, koja je uvijek na intervenciji na svakom koraku. Niz plažu Amir i Sabahudin sa svojim suncobranima pomažu turistima da se zaštite, pa im uručuju  da se zaštite od sunca, dok Nikola na novoj izgrađenoj kapiji za ovu sezonu prima turiste sa svih strana. Panonika za 191 (9)

Toliko je mnogo toga organizovano na svim poljima kulture i turizma u gradu i na trgovima, u parkovima i na ovom brendu Panonskim jezerima, zahvaljujući i onima koji su se uklopili u sve to, gradonačelniku Tuzle, Jasminu Imamoviću, direktoru Panonike Maidu Porobiću, direktoru Turističke zajednice Grada Tuzle, Edinu Jahiću i svakako Ministru trgovine, turizma i saobraćaja u Vladi Tuzlanskog kantona Mirsadu Gluhiću koji uz njih sve to upotpunjuje na najbolji način.

– „U organizaciji Turstičke zajednice Grada Tuzle imali smo posjete novinara iz Hrvatske, Srbije, Makedonije, Vojvodine, a bili su predstavnici i drugih medija koje smo upoznali sa prirodno kulturnim bogatstvom našeg grada, prirodnim bogatstvima i kulturnim institucijama Grada Tuzle, gastronomskom ponudom i turističkim potencijalima (restorani, hoteli, moteli, kafići, prenoćišta).

Cilj nam je da se razbije medijska blokada u kojoj se trenutno nalazimo i da medijima iz regiona predstavimo u najboljem svjetlu naš grad i turizam koji je već postao značajna privredna djelatnost od koje mnogi žive u našem gradu“,  istakao je direktor Turističke zajednice Grada Tuzle Edin Jahić, te naglasio, „mi smatramo  da je ovo najbolji način da se Tuzla prezentuje u regiji i da njihovi mediji dođu i saznanje o Tuzli prezentuje u svojim sredinama“.tz grada tuzla

Uživat će turisti i drugi gosti u kupanju na Panonskim jezerima, sve dok se bude moglo, to je sigurno a moći će posjetiti u septembru i nekoliko izuzetno zanimljivih sadržaja. Jedan od njih je Internacionalni Moto susreti „Bike Fest Panonika Tuzla 2018“ na kompleksu Panonskih jezera u organizaciji Moto kluba Tuzla koji će biti održan 7. i 8. septembra, uz izuzetan program audio light produkcije, odličan Rock& Roll, bajkerske igre i takmičenja, uz podjelu nagrada i zahvalnica. Planirani su i već tradicionalni susreti raftera iz cijele BiH i regiona, 15. i 16. septembra, sve te programe mnogi očekuju sa nestrpljenjem, a dotle požurite na Panoniku jer sada je puna sunca i čeka vas, da se osvježite i uživate.

Duška REBIĆ

DSCN1248 DSCN1251 DSCN1259 DSCN1260 DSCN1269 DSCN1270Panonika za 191 (13) Panonika za 191 (14) Panonika za 191 (10) Panonika za 191 (8) Panonika za 191 (7) Panonika za 191 (5)

Check Also

Zimski Grad – Tuzlanska zimska čarolija

Zimski Grad je događaj koji će trajati mjesec dana i to od 7.12.2018 – 7.01.2019. ...