Početna / Ostalo / Osmomartovski marš, „Borba se nastavlja“ na Trgu Slobode u Tuzli

Osmomartovski marš, „Borba se nastavlja“ na Trgu Slobode u Tuzli

U organizaciji civilnog društva Tuzla, 8. marta 2018. godine održat na Trgu Slobode u Tuzli Osmomartovski marš. Organizator očekuje dolazak velikog broja naših sugrađanki i sugrađana i njihovu podršku u borbi za ravnopravnost.1aborbase

Okupljanje je na Trgu slobode, 8. marta od 11:30 – 12:00 sati nakon čega će se okupljeni učesnici prošetati gradom obilježavajući na taj način ovaj važni datum. Na ovaj način će se u Tuzli podsjetiti na obilježavanje Međunarodnog dana žena i proteste koji su održani 1908. godine kada je u New Yorku, 15.000 žena marširalo tražeći kraće radno vrijeme, bolju platu i pravo glasa, te na 1910. godinu, kada je  u Kopenhagenu održana prva međunarodna konferencija, te na prijedlog njemačke socijalistice Clare Cetkin ustanovljen Međunarodni dan žena.

– „Pozivamo, sve građanke i građane da nam se pridruže i da svojim prisustvom daju doprinos obilježavanju 8. marta, ta da na taj način ukažemo na probleme i izazove sa kojima se suočavaju žene u našem društvu“, poručuju organizatori.

Duška REBIĆ

Check Also

zabava klovn

PROŠETAJTE UZ MOZAIK – najveća fešta u Tuzli ovoga ljeta sa 5.000 poklona

Lanac ugostiteljskih objekata MOZAIK u Tuzli vas poziva da zajedno obilježimo najljepše dane ovoga ljeta, ...