Početna / Sport / Međunarodni Sport / Održana sjednica Organizacionog odbora karate turnira „TK Open“

Održana sjednica Organizacionog odbora karate turnira „TK Open“

Karate turniru „TK Open” treba vratiti nekadašnji sjaj i na tom putu neophodan je značajniji angažman svih subjekata okupljenih oko ovog sportskog projekta, zaključeno je na jučerašnjoj sjednici Organizacionog odbora ove sportske manifestacije, kojom je predsjedavao premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić.OO_TK_OPen_30_01_2017

– „Ova sportska manifestacija međunarodnog karaktera veoma je značajna, ne samo za Tuzlanski kanton, nego i za Federaciji i Bosnu i Hercegovinu u cjelini. To je manifestacija koja se organizira povodom Dana nezavisnosti BiH, a obzirom na broj učesnika, međunarodni karakter, kao i činjenicu da okuplja najbolje sportiste karatea iz Evrope i svijeta nesumnjivo je da zaslužuje znatno veću pažnju” rekao je ovom prilikom premijer Gutić, ističući da će Vlada, u skladu sa tradicionalnom praksom i ove godine biti pokrovitelj.

Također  je rečeno da se poseban trud i zalaganje svih učesnika u organizaciji ovog 18. po redu turnira treba usmjeriti na njegovo ponovno omasovljavanje.

– „Osim Vlade očekujem da značaj ove manifestacije prepoznaju i drugi nivoi vlasti ali i brojni sponzori, javna preduzeća i ustanove. Podršku ovom sportskom događaju treba dati, prije svega zbog njegovog ugleda na domaćoj i međunarodnoj sceni, ali i zbog činjenice da je organizator Turnira jedan od najtrofejnijih sportskih kolektiva u BiH” istakao je premijer Gutić.

Ove godine KBS „Tuzla – Sinbra” slavi i 20 godina svog postojanja, što je dodatni podstrek za kvalitativni iskorak u organizaciji Turnira koji će biti održan 25. i 26. februara.

Check Also

Najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija: Motivirana sam za daljnji rad

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija nakon uspjeha koji je postigla na prvoj utrci sezone u ...