Početna / Hronika iz Tuzlanskog Kantona / Načelnik Kalesija Sead Džafić pustio u upotrebu infrastrukturne objekte vrijednosti 770.765 KM

Načelnik Kalesija Sead Džafić pustio u upotrebu infrastrukturne objekte vrijednosti 770.765 KM

Ovo je tek početak1 potisni_cjevovod

 

 

 

 

 

 

Načelnik općine Kalesija Sead Džafić, u sklopu obilježavanja Dana općine Kalesija pustio je u utorak 22. maja u funkciju poticni cjevovod u fabrici vode “Krušik”za čiju izgradnju je izdvojeno 365.399 KM, a uveliko će pomoći vodosnabdijevanje visinskih zona.

– „Otvaranje novog potisnog cjevovoda stvara preduslove da proširimo broj korisnika na oko 3.000, ali i ujednačen pritisak vode u visinskim zonama, prvenstveno mislim na Ćive, Džafiće i Vukovije“, kazao je direktor JP “Vodovod i kanalizacija” Senaid Sinanović. On se zahvalio i općinskom načelniku koji je prepoznao problem i koji je isti rješio ovim potisnim cjevovodom.

Pored potisnog cjevovoda, načelnik Sead Džafić zajedno sa šefom u Službi za komunalne poslove i civilnu zaštitu Hazimom Halilovićem na upotrebu je privrednicima predao uređenu saobraćajnicu u industrijskoj zoni koja je obuhvaćena Regulacionim planom Kalesija grad, Kalesija Gornja i Ćetenište.2 industrijska_zona

– „Za uređenje ove proizvodno poslovne zone izdvojeno je 146.481 KM, a uveliko će pomoći privrednim društvima koja se nalaze na ovom dijelu da imaju bolji i lakši pristup svojim objektima. Samim tim stvaraju se uslovi za nova zapošljavanja, ali i za nove proizvodne pogone“, rekao je načelnik Sead Džafić.

Prema riječima Seada Karića vlasnika firme „Tip-top“ ova uređena saobraćajnica će poboljšati pristup njegovoj firmi, ali mu pruža i mogućnost da proširi svoj rad i zaposli nove osobe sa područja Kalesije. Kaže, na ovo je čekao više od pet godina, te se zahvalio općinskom načelniku na svemu što je učinio da se ovo završi.

Riječi hvale za uređenje proizvodno-poslovne zone imao je i predsjednik Udruženja nezavisnih privrednika i intelektualaca Mensur Hukić rekavši da je ulaganje u industrijske zone i njihovo uređenje preduslov da investitori dođu i ulože svoj novac u Kalesiju.3 zgrada_vodovoda1

U sklopu aktivnosti povodom Dana općine, općinski načelnik je zajedno sa direktorom JP “Vodovod i kanalizacija” Senaidom Sinanovićem u upotrebu pustio i novosagađenu zgradu za potrebe ovog preduzeća.

– „Općina Kalesija je finansirala izgradnju ovog objekta, a uloženo je 258.885 KM i mislim da će sada radnici, ali i menadžment firme imati dosta bolje uslove za rad nego što je to bio slučaj do sada“, istakao je općinski načelnik Sead Džafić.4 zgrada_vodovoda

U novoj zgradi direktor JP “Vodovod i kanalizacija” načelniku i njegovim sradnicima predstavio je i projekat daljinskog očitavanja potrošnje vode, telemetriju ali i druge projekte po kojima ovo preduzeće prednjači u odnosu na ista u FBiH, zbog čega su dobili i pohvale od Švicarske ambasade koja finansira projekat “Općinskog, okolišnog i ekonomskog upravljanja”, odnosno MAG.

R.A.

Datum: 22.05.2018.

Check Also

Odabrana dobra naslijeđa Tuzlanskog kantona: Djevojačka pećina na planini Konjuh

Na području trinaest gradova i općina Tuzlanskog kantona nalaze se brojna dobra i lokaliteti naslijeđa ...