Najnovije vijesti
Početna / Sport / Nogomet, / Mirnes Salihović, igrač Slavena i najbolji srijelac 1. NL FBiH: Protiv Sloge nismo bez šansi

Mirnes Salihović, igrač Slavena i najbolji srijelac 1. NL FBiH: Protiv Sloge nismo bez šansi

Uprkos nekim neočekivanim porazima Slaven je uspio prvi dio prvenstva okončati solidnim rezultatima. Do kraja polusezone Prve lige Federacije BiH ostalo je još jedno kolo i to gostovanje god Sloge u Simin Hanu, ekipe koja najozbiljnije juriša na plasman koji vodi u Premijer ligu BiH.

Zasluge za dobre rezultate u polusezoni pripadaju cijeloj ekipi i rukovodstvu, ali i najboljem strijelcu Prve lige Mirnesu Salihoviću. Ovom talentovanom fudbaleru, iako je mašio 30-tu, godine ne smetaju, već se može kazati što ih je više- to se i mreže više tresu.

Mirnes SalihovicMirnes je postigao 10 golova u prvenstvenim utakmicama i 2 u kup takmičenju, a o daljim prognozama svoje ekipe kaže:

– „Sloga je veoma jaka ekipa i jedan od kandidata za osvajanje prvog mjesta. Mi se ipak unaprijed ne predajemo, a to smo dokazali na nekoliko gostujućih utakmica tokom polusezone, pa ne bi bilo iznenađenje ako se vratimo iz Simin Hana neporaženi”.

Podsjećamo da je Mirnes Salihović i prošle sezone bio najbolji strijlac Prve lige FBiH, kada je igrao za Radnički iz Lukavca, a koji je tada ispao u Drugu ligu FBiH.

– „Takav scenario da ja budem najbolji golgeter lige, a Slaven napusti Prvoligaše sigurno se neće dogoditi i mislim da ćemo na proljleće kao ekipa igrati još bolje. Želja mi je da Slaven postigne što bolji plasman, a ja kao strijelac nije važno da li ću biti najbolji u ligi ili ne“.

Tokom duge karijere Mirnes se nadavo golova igrajući za Velež, Radnički, Austriju i još neke klubove, ali nikada nije zaboravio Slaven u kojem je ponikao i za koji ove sezone igra kao u najboljim danima.

/Š.G./

Check Also

web

Obilježena 15-ta godišnjica postojanja i rada Karate Kluba „Sensei“ Turija

5064 osvojenih medalja i generacije uspješnih mladih ljudi U nedjelju 2.9.2018.godine na platou Planinarskog društva ...