Najnovije vijesti
Početna / Hronika iz Tuzlanskog Kantona / LJETO U TUZLI – ODRŽAN FESTIVAL „CRAFT BEER FEST“

LJETO U TUZLI – ODRŽAN FESTIVAL „CRAFT BEER FEST“

Podrška poduzetničkom zanatuDSCN1346

U okviru Džumbus Diyyf projekta, u organizaciji udruženja Tuzla Live organizovan je, drugi put u Tuzli „Craft Tz Beer Fest “.

Fest je održan na otvorenom, u Zlatarskoj ulici kod Kapije.DSCN1345

Na ovom festivalu zanatskog piva učestvovali su male BH pivare, popularni craftzveri, ljubitelji i majstori zanatskog piva. Prisutni su imali priliku probati kvalitetna i drugačija piva koja su proizvedena u malim pivarama.

Na ovoj prezentaciji malih proizvođača piva svoje učešće su uzele: Oldbridz craft brewery Mostar, Castrium Craft Brewery iz Doboja, Gelender  pivara iz Sarajeva, Semizburg iz Semizovca…

Drugi festival craft piva ima za cilj da prezentuje kvalitetan poduzetnički zanat. Mnogobrojni prisutni imali su priliku da uživaju, uz odlično pivo i roštilj sa ljutkom, začinima, sosovima, te uz muziku čime je „Ljeto u Tuzli“ dodatno uljepšano.

Džumbus DIYYF Festival pored mnogih patnera  i prijatelja podržali su i Fondacija Tuzlanske Zajednice, Turistička zajednica TK, TZ Grada Tuzle, Ministarstvo kulture, sporta i mladih TK, Grad Tuzla i Radio Kameleon.

D.R.DSCN1344 DSCN1343 DSCN1342 DSCN1341 DSCN1340 DSCN1337 DSCN1336 DSCN1335 DSCN1334 DSCN1333 DSCN1332

Check Also

DSCN2719

Kralj sevdalinke – Nedžad Salković koncertom u Narodnom pozorištu Tuzla obilježio veliki jubilej, 60 godina rada

Danima su građani Tuzle s nestrpljenjem isčekivali koncert internacionalnog pjevača sevdaliniki Nedžada Salkovića, koji je ...