Početna / Kultura / Koncert Divanhane 20. februara na Velikoj sceni BKC-a Živinice.

Koncert Divanhane 20. februara na Velikoj sceni BKC-a Živinice.

Nakon prve prekookeanske turneje u Kanadi, rasprodanih koncerata u Berlinu, Bernu, Beču, Istanbulu, Ljubljani i Beogradu, DIVANHANA će kroz svoju turneju pjesmom počastiti i živinicku publiku, a koncert je zakazan za 20. februar u 19:30 sati, na Velikoj sceni BKC-a Živninice.

Divanhana je bosanskohercegovački sevdah bend koji izvodi tradicionalnu muziku u novim aranžmanima koji su nastali uz uticaj jazz, pop i klasične muzike 20. stoljeća.

Bend je početkom 2009. godine osnovala grupa mladih studenata Muzičke Akademije u Sarajevu. Debitantski album “Dert” snimaju februara 2011. godine u studiju Fattoria Musica u Njemačkoj, u saradnji sa izvođačem tradicionalne muzike Vanjom Muhovićem.

Od septembra 2011. godine pripremaju nove materijale sa novom članicom, mladom sarajevskom pjevačicom Leilom Ćatić. Nedugo nakon toga Divanhana razvija svoju koncertnu aktivnost učestvujući na značajnim festivalima kao što su “12 Points” u Portu, te WOMEX u Solunu. Pored toga, Divanhana se posvjećuje kreativnom radu i snimanju novih pjesama.

Karte, po cijeni od 10 KM, mogu se kupiti u Gradskoj biblioteci ili u caffe baru Živinajs na Gradskom bulevaru.

Check Also

Pozorište mladih Tuzle- Online emitovanje predstave “Iz moje duše”

Pozorište mladih Tuzle nastavlja sa akcijom emitovanja online snimaka pozorišnih predstava. Za petak 10.04. u ...