Početna / Hronika iz Tuzlanskog Kantona / JU NUB „Derviš Sušić“ Tuzla; Uručena priznanja najaktivnijim korisnicima

JU NUB „Derviš Sušić“ Tuzla; Uručena priznanja najaktivnijim korisnicima

JU NUB „Derviš Sušić“ Tuzla tradicionalno, u toku obilježavanja „Mjeseca knjige“, dodjeljuje priznanja svojim najaktivnijim korisnicima, a sve u cilju promocije čitanja i lijepe pisane riječi.Kult Art Vlada TK 2

Jedna od nagrađenih članica Biblioteke je Selma Isić, nezaposlena pravnica kojoj je priznanje dodjeljeno kao najaktivnijoj korisnici Čitaonice.

3– „Često dolazim u našu Biblioteku, jer pripremam pravosudni ispit. Odgovara mi zajedničko učenje sa kolegama u tišini Čitaonice. Drago mi je da neko prepoznaje rad, trud i zalaganje svih danas nagrađenih, jer u ovom “sivilu” zaposlenici biblioteke su svijetla tačka koji prepoznaju kvalitetne i vrijedne ljude“, kazala je Selma.

2Muhterema Halilović u ime Službe za rad sa korisnicima bibliotečkih usluga i kulturno – promotivne aktivnosti, na osnovu Odluke Upravnog odbora Biblioteke, uručila je Priznanja najaktivnijim korisnicima koje podrazumijeva besplatnu članarinu na godinu dana.

– „Ovakvim aktivnostima u kojima uručujemo priznanja našim korisnicima, glavni cilj je motivacija za čitanjem, ali i afirmacija knjige uopšte. Drago nam je što je ovaj naš čin uveselio korisnike jer mi pratimo njihov rad, trud i interes za našom ustanovom“, ističe gospođa Halilović, rukovodilac Službe za rad sa korisnicima bibliotečkih usluga i kulturno – promotivne aktivnosti.

4Priznanja su dobili:

Odjeljenje za odrasle:1
– Enver Rahmanović
– Amra Čamdžić
– Adi Omić
– Harun Hadžihrustić
– Ana Bojana Ljubojević

Čitaonica:
– Selma Isić
– Andrej Aziri
– Tarik Omerćehajić
– Dževad Ćejvanović

Odjeljenje za djecu:
– Dani Korić
– Dani Džaferagić
– Adis Hercegovac
– Šećo Javrić
– Danis Karahodža
– Ivan Tunjić

Check Also

DSCN2719

Kralj sevdalinke – Nedžad Salković koncertom u Narodnom pozorištu Tuzla obilježio veliki jubilej, 60 godina rada

Danima su građani Tuzle s nestrpljenjem isčekivali koncert internacionalnog pjevača sevdaliniki Nedžada Salkovića, koji je ...