Početna / Nekategorisano / JU Centar za kulturu Tuzla – Najava koncerta Natalija Todorović / violina

JU Centar za kulturu Tuzla – Najava koncerta Natalija Todorović / violina

Koncert Natalije Todorović / violina, biće održan sutra, u petak, 22.06.2018. godine, u sali Međunarodne galerije portreta Tuzla u 19:30 sati.

Organizator i pokrovitelj koncerta je JU Centar za kulturu Tuzla. Gost koncerta: Džana Begović, violina. Program: N. Todorović, B. Bartok, J.S. Bah.

Natalija Todorović, rođena je u Banjaluci, gdje je završila osnovnu i srednju Muzičku školu “Vlado Milosević”. Diplomirala je 2007. sa  najvišom ocjenom u klasi prof. Uroša Pešića ( Srbija), a magistrirala 2011.godine, u klasi prof. Maje Jokanović (Srbija) na Akademiji umjetnosti u Banjaluci.

Tokom dosadašnjeg školovanja učestvovala je na mnogobrojnim takmičenjima i festivalima i osvojila veliki broj nagrada, priznanja i povelja. Natalija već 11 godina radi kao profesor violine u Muzičkoj školi ” Vlado Milosević”, Banja Luka i ima veoma zapažene pedagoške rezultate. Kao solista nastupala je širom BIH: Sarajevo, Banjaluka, Tuzla ,Bihać, Zenica, Brčko, Prijedor, zatim Slovenija (Kranj fest) Austrija, (Gmunden, svjetski susreti muzičara), Crna Gora, (Montenegro music festival). Član je Udruženja muzičkih umjetnika RS kao i Banjalučke filharmonije. Pohađala je mnogobrojne master klasove.PLAKAT NATALIJA VIOLINA JUNI 2018

JU Centar za kulturu Tuzla

Check Also

Nakon remija u Beču, Zmajevi se plasirali u A diviziju Lige nacija

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je u susretu 4. kola UEFA-ine Lige nacija protiv Austrije ...