Najnovije vijesti
Početna / Hronika iz Tuzlanskog Kantona / Gradsko vijeće Tuzle usvojilo Nacrt Regulacionog plana prostorne cjeline Plane, Divkovići I i Divkovići II  

Gradsko vijeće Tuzle usvojilo Nacrt Regulacionog plana prostorne cjeline Plane, Divkovići I i Divkovići II  

Gradsko vijeće Tuzla usvjilo je u srijedu Nacrt Regulacionog plana prostorne cjeline Plane, Divkovići 1 i Divkovići 2 i Odluku o njegovoj provedbi. Kako je u obraćanju vijećnicima, prezentirajući  Regulacioni plan,  rekla Lejla Salkić predstavnica Zavoda za urbanizam Tuzla, ovaj Plan se odnosi na uništeni  prostor  veći od 100 hektara. Plan je zaštititi ga i omogućiti njegovu rekultivaciju, kako bi ozdravio, što bi bio posao Termoelektrane Tuzla, odnosno Elektroprivrede BiH.VIJECE-28.6-620x330

Regulacionim planom su predviđene zelene površine, park sa restoranom, šumski pojas, te azil za pse,  dok je na narednoj koti planirana izgradnja solarne farme a zatim i sportski komplex sa tartan stazama itd… Nacrt je upućen u javnu raspravu koja će trajati 60 dana.

Vijećnici Gradskog vijeća Tuzla usvojili su izvještaj o radu i poslovanju JKP Saobraćaj i komunikacija Tuzla za 2016. godinu. Goran Jurak , direktor JKP SIK Tuzla istakao je da je ovo preduzeće u 2016. godini nastavilo kontinuitet uspješnog poslovanja i ostvarilo neto dobit od 350 hiljada KM. Posebno značajnim, direktor Jurak smatra to što je riješen problem sa wireless singnalom  na području Sonog trga i Trga Slobode  i dodao da se trenutno radi na njegovoj kvalitetnijoj  uspostavi  na području gradskog parka i Slane banje.

Vijeće je usvojilo i izvještaj o radu i poslovanju JKP Vodovod i kanalizacija Tuzla. Aid Berbić, direktor ovog preduzeća,  kao jednom od najpozitivnijih stvari koja se ovom preduzeću dešava, izdvojio je to što ono posluje pozitivno, sa dobiti  i u potpunosti poštuje kolektivni ugovor.

– „Naš cilj i zadatak je da obezbijedimo kontinuirano vodosnabdijevanje Grada Tuzle i da svi građani budu sigurni da će 24 sata imati vodu. Ako dođe i do nekih velikih havarija, za njih imamo spremne alternative pravce snabdijevanja“ istakao je direktor Berbić. Dodao je i to da će u naredne 3-4 godine Vodovod kroz realizaciju MEG projekta i KFV-ovih sredstava biti u stanju da odgovori svim potrebama Grada Tuzle.

– “Poslije toga preostaje nam zadatak da svi građani Tuzle dobiju mogućnost pripajanja na sistem vodosnabdijevanja”, istakao  je direktor Berbić.

RTV7

Check Also

DSCN2719

Kralj sevdalinke – Nedžad Salković koncertom u Narodnom pozorištu Tuzla obilježio veliki jubilej, 60 godina rada

Danima su građani Tuzle s nestrpljenjem isčekivali koncert internacionalnog pjevača sevdaliniki Nedžada Salkovića, koji je ...