Početna / Sport / Košarka / GRADONAČELNIK TUZLE JASMIN IMAMOVIĆ PRIMIO DELEGACIJU KOŠARKAŠKE REPREZENTACIJE BiH

GRADONAČELNIK TUZLE JASMIN IMAMOVIĆ PRIMIO DELEGACIJU KOŠARKAŠKE REPREZENTACIJE BiH

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović sa saradnicima upriličio je prijem za delegaciju košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine na čelu sa selektorom Damirom Mulaomerovićem i kapitenom reprezentacije Elmedinom Kikanovićem. Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine se okupila u Tuzli i već obavlja prvi dio priprema za nastup u kvalifikacijama za Eurobasket 2017.godine.Duska kosarka (12)

– “Drago nam da smo dobro dočekani u Tuzli i da sam doveo reprezentaciju u svoj grad i htio sam da odradim veliki dio u Tuzli, a nadam se da će Mejdan biti dupke pun, da ćemo uz navijače i podršku grada doći do željenog cilja. Ako je Zenica fudbalski centar Bosne i Hercegovine, Tuzla može biti centar košarke, potruditi ću se jer sam ponosan na svoj grad”, istakao je selektor košarkaške reprezentacije BiH Damir Mulaomerović.

Po riječima kapitena košarkaške reprezentacije BiH Elmedina Kikanovića, bivšeg košarkaša tuzlanske Slobode svi igrači su stigli odmorni, spremni i motivirani što je pravi adut da ostvarimo dobar rezultat.

– “Pred nama su zahtjevne kvalifikacije protiv Rusije i Švedske i ako nas zaobiđu povrede nadam se da ćemo biti zadovoljni sa našom ekipom.”

Duska kosarka (14)– “Treba da budemo ponosni da je selektor Damir Mulaomerović kao tuzlanski košarkaš u ulozi trenera podigao košarku na ozbiljan nivo. Dok je bio trener OKK “Sloboda” je uspio vratiti je u Premijer ligu BiH, a veliki dio ekipe ima veze sa Tuzlom, treba da smo sretni što se najbolji košarkaši Bosne i Hercegovine pripremaju u Tuzli”, istakao je gradonačelnik grada Tuzle Jasmin Imamović, koji je ovom prilikom dobio dres košarkaške reprezentacije, a najbolji košarkaši su dobili monografiju Ismeta Mujezinovića i roman “Slana zemlja” gradonačelnika Jasmina Imamovića, koja će ostati istorijski pisani trag za sva vremena , pisana po istinitom događaju i ličnostima u vrijeme Drugog svjetskog rata.Duska kosarka (1) Duska kosarka (5) Duska kosarka (9)

Duška REBIĆ

Check Also

Najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija: Motivirana sam za daljnji rad

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija nakon uspjeha koji je postigla na prvoj utrci sezone u ...