Najnovije vijesti
Početna / Aktuelnosti / Grad Tuzla – kroz MEG projekat sredstva za projekte vodosnadbijevanja i izgradnje kanalizacione mreže

Grad Tuzla – kroz MEG projekat sredstva za projekte vodosnadbijevanja i izgradnje kanalizacione mreže

Predstavnici 13 općina i pet gradova u Bosni i Hercegovini, među kojima je i Grad Tuzla, potpisali su sporazume o dodjeli bespovratnih sredstava za partnerske jedinice lokalne samouprave uključene u Projekt općinskog okolišnog i ekonomskog upravljanja (MEG), a radi se o iznosu od 4,5 miliona KM za prvu godinu projekta.IMG_5167

Sredstva su namijenjena za obnovu infrastrukture, smanjenje gubitaka vode i sanaciju vodovodne i kanalizacione mreže te ulaganje u poslovno okruženje, podršku preduzetništvu, poticajima i zapošljavanju.

Mirela Uljić, pomoćnik gradonačelnika za Službu za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica, u ime gradonačelnika grada Tuzla Jasmina Imamovića, potpisala je „Pismo sporazuma između Razvojnog programa Ujedinjenih nacija i Grada Tuzla o implementaciji projekta općinskog okolišnog i ekonomskog upravljanja”.

Iz ovih sredstava, na području grada Tuzla, će biti sufinansirani projekti iz oblasti vodosnadbijevanja i izgradnje kanalizacione mreže.

Potpisivanje je upriličeno u zgradi UN-a u Sarajevu, u organizaciji Ambasade Švicarske i Projekta općinskog okolišnog i ekonomskog upravljanja (MEG) pri Razvojnom programu Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini.

Check Also

Vlada TK prihvatila povećanje rashoda u milionskim iznosima: Pokrenut postupak izrade Odluke o privremenom finansiranju Tuzlanskog kantona za prva tri mjeseca 2019.

Na vanrednoj sjednici Vlada Tuzlanskog kantona je prihvatila Informaciju o dodatnim sredstvima potrebnim za izradu ...