Najnovije vijesti
Početna / Sport / Nogomet, / FK Sloboda Tuzla: Produžen ugovor sa Smajićem, prvom timu priključeno pet juniora

FK Sloboda Tuzla: Produžen ugovor sa Smajićem, prvom timu priključeno pet juniora

Osamnaestogodišnji fudbaler Slobode i član juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Edis Smajić koji je tokom jesenjeg dijela prvenstva pružio odlične partije, produžio je saradnju sa FK “Sloboda” Tuzla potpisavši ugovor koji će ga na Tušnju zadržati do 2021. godine.1701_smajic

Ovim potezom, Upravni odobor FK “Sloboda” Tuzla na čelu sa predsjednikom, Senadom Mujkanovićem jasno stavlja doznanja da klub želi zadržati mlade talentovane fudbalere, a posebno one koji su prošli kroz Omladinski pogon Slobode  svoje prve fudbalske korake napravili upravo na Tušnju.

Mladi fudbaler Slobode i redovan član U-19 reprezentacije BiH u kojoj nosi i kapitensku traku, odigrao je značajnu ulogu u  plasmanu u elitnu rundu kvalifikacija za EP do 19 godina, što dovoljno govori o kvalitetu kojim ekipa iz Rudarske 2 raspolaže.

Pored, Smajića koji je ove sezone postigao četiri gola čime je drugi strijelac Slobode, na Tušnju ima još mladih igrača koji plijene pažnju, a posebno se ističe mladi Darko Todorović koji se zahvaljujići odličnim nastupima u proteklom periodu našao na spisku Roberta Prosinečkog, selektora “A” reprezentacije Bosne i Hercegovine. Todorović je pružio odlične partije u dresu Slobode, ali u dresu U-21 reprezentacije BiH, a poziv za “A” reprezentaciju BiH, sigurno predstavlja dodatni motiv ovom mladom fudbaleru Slobode.

Nekoliko inostranih klubova pokazalo je intersovanje da Smajića i Todorovića dovede u svoje redove, ali trenutno Uprava Slobode ne želi da ostane bez usluga dva pomenuta talenta. Nema sumnje da je budućnost Slobode svijetla sa igračima poput Smajića i Todorovića koji će crveno-crnim u nadolazećim utakmicama donijeti prevagu na terenu, a kasnije, njihovim daljim razvojem i napredovanjem,  određenu  finansijsku podršku.

Dolaskom aktuelne uprave na čelo kluba, velika pažnja posvećenja je mladim fudbalerima, a kao rezultat toga, danas u prvom timu Slobode ima sedam fudbalera koji imaju pravo nastupa za juniorsku selekciju Slobode koja se takmiči u Premijer omladinskoj ligi BiH.

Pripremama Slobode za nastavak sezone koje su zvanično počele, 8. januara, iz Omladinskog pogona priključeni su Kurtalić Mahir, Hodžić Dino, Omerović Eldin, Hodžić Armin i Omić Adin, tako da u ovom trenutku u provm timu Slobode uz Beganovića i Smajića, ukupno sedam igrača ima pravo nastupa za juniorsku selekciju. Očekivati je da će se mladi fudbaleri u nastavku priprema pokušati nametnuti šefu stručnog štaba FK “Sloboda” Tuzla, Slavku Petroviću koji sklapa igrački kadar za nastavak sezone, – navedeno je u informaciji FK Sloboda.

Check Also

web

Obilježena 15-ta godišnjica postojanja i rada Karate Kluba „Sensei“ Turija

5064 osvojenih medalja i generacije uspješnih mladih ljudi U nedjelju 2.9.2018.godine na platou Planinarskog društva ...