Početna / Hronika iz Tuzlanskog Kantona / Danas dan žalosti u Kalesiji zbog pogibije četiri osobe

Danas dan žalosti u Kalesiji zbog pogibije četiri osobe

Načelnik općine Kalesija Sead Džafić današnji dan  (ponedjeljak 13.11.2017) proglasio je Danom žalosti na području cijele općine Kalesija zbog pogibije četiri osobe.

Dan žalosti obilježit će se spuštanjem zastave na zgrada_opcinepola koplja na zgradi Općine Kalesija, javnim preduzećima i ustanovama kojim je osnivač Općina.

Na Dan žalosti na javnim mjestima zabranjeno je održavanje programa javnog, kulturnog i zabavnog karaktera i neće se emitirati muzika u ugostiteljskim objektima, dok će elektronski mediji sa područja Općine Kalesija svoje programske šeme prilagoditi Danu žalosti.

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći, koja se jučer dogodila na magistralnom putu Tuzla-Zvornik, u mjestu Tojšići, općina Kalesija, smrtno su stradali žena i petnaestogodišnji dječak, a povrijeđeno je šest osoba. Među povrijeđenima je i dvoje djece, a svi su prevezeni u Univezitetsko-klinički centar Tuzla.

Podsjećamo, nesreća se dogodila jučer oko 17 sati, a sudarila su se tri automobila.

Prema službenom zapisniku sačinjenom na licu mjesta, u 16.55 sati sudarili su se Golf 3 i dvije Škode Fabije.

U Golfu je bilo pet osoba – vozač Miralem Islamović, njegov sin Ajdin, kćerka Ajla, supruga Edina i majka Fikreta. Nažalost, život je u saobraćajki izgubila supruga Edina, dok je Miralem zadobio povrede opasne po život.

Za volanom jedne Škode bio je Senaid Mešanović, čiji je maloljetni sin inicijala M.M. smrtno stradao kao suvozač. U drugoj Fabiji bila je jedna osoba – Miralem Majdanović zvani Mire, koji je inače po zanimanju mesar.

Ovo je druga saobraćajna nesreća na području općine Kalesija u posljednja 24 časa sa smrtnim posljedicama.

U saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila prije dvije noći, poginuli su mladić i djevojka Halil Zahirović i suvozačica Asmira Smajić, oboje sa područja općine Kalesija kada je njihovo vozilo sletjelo u rijeku Spreču.

Check Also

Celic grad

Apel dobrim ljudima za pomoć porodici Ibrišimović iz Čelića – Posao bi riješio sve naše probleme

Posao bi riješio sve naše probleme Porodica Ibrišimović iz Čelića obraća se, posredstvom „BH Glasa-a“ ...