Početna / Ostalo / Čestitka paroha tuzlanskog Miloša Trišića povodom Božića

Čestitka paroha tuzlanskog Miloša Trišića povodom Božića

Pravoslavni vjernici u utorak 07. januara obilježavaju najradosniji praznik Božić, kojim se obilježava Hristovo rođenje. U hrišćanstvu Božić označava dolazak Boga na zemlju, čija je misija spasenje ljudskog roda i predstavlja ispunjenje obećanja da Bog neće napustiti čovjeka, već će mu poslati Spasitelja.

Božićnu poruku svim vjernicima uputio je Starješina Sabornog hrama, protonamjesnik Miloš Trišić. Istaknuo je da je ovo vrijeme sile tajna Božje ljubavi u vremenu.

– Bog nam dokazuje da je on hljeb života i dostojan pravih ljudi. Praznik Božića je jedan od najvećih koji se slavi među hrišćanima i koji se radosno proslavlja u slavu rođenja Hristova. Trebamo znati da je Božić podsjećanje na jedan realan historijski događaj kada je Isus Hrist rođen od Djeve Marije. Božić je spasonosni događaj. Božić je praznik koji osmišljava naš život – stoji u poruci.

– Stvarna suština Božića je susret Boga i čovjeka, susret čovjeka sa čovjekom, susreta čovjeka s bližnjima. Božić trebamo proslaviti u vjeri i ljubavi. Trebamo se osloboditi od svih detalja koji nas opterećuju. Praznik se prije svega proslavlja u hramu i na svetoj liturgiji, a onda u domu. Imajmo ljubavi prema bližnjima na ovaj dan i budimo spremni praštati jedni drugima. Budimo milosrdni i dijelimo jedni s drugima dobro – poručio je Trišić

Check Also

Facebook otvara 1000 novih radnih mjesta u Evropi: Traže programere, inženjere, dizajnere

Facebook je u utorak objavio da ove godine planira otvoriti hiljadu novih radnih mjesta u ...