Početna / Kultura / BKC-u Živinice – od 21. do 26. juna Manifestacija „Sjećanje na Aliju Arifa Delića“

BKC-u Živinice – od 21. do 26. juna Manifestacija „Sjećanje na Aliju Arifa Delića“

Već 3. godinu u Živinicama se održava Manifestacija „Sjećanje na Aliju Arifa Delića“.

Alija Arif Delić je bio živinički čovjek od pera koji je napisao 15-ak knjiga poezije, proze te dokumentarističke građe.

“Sjećanje na Aliju Arifa Delića” ove godine bit će u znaku promocija knjiga, predstavljanja mladih talentovanih književnika, dodjela nagrada te prezentacija radionica Centra za zdravo i kreativno odrastanje.

Manifestacija počinje 21. juna i to aktivnošću  “Svijetom književnosti s Muhamedom Durakovićem, Harisom i Ahmedom Halilbašićem i njihovom mentoricom Maricom Ferhatbegović”, nakon čega će biti dodijeljene nagrade za najbolji poetski literarni rad učenika/ca osnovnih škola i u 19:00 sati upriličena promocija knjige „Malo čudo“ Mehmeda Đedovića.

Već sutradan u 17:30 sati bit će otvorena Izložba radova polaznika Studija likovne umjetnosti, nakon čega će uslijediti promocija knjige „Poznanik“ Šefkije Duvnjakovića. Isti dan u 19 sati uslijedit će javne prezentacije studija baleta, gitare, violine i harmonike u Velikoj sali JU BKC Živinice.

Javne prezentacije studija glume, fotografije i videoprodukcije i engleskog jezika biće upriličene 25. juna, s početkom u 18:00 sati, dok će sutradan u 18:00 sati biti održana promocija knjige “Život prije i poslije Srebrenice“ Esnefe Smajlović-Muhić, čime ćemo i završiti višednevnu kulturnu manifestaciju, ali i sezonu 2017./2018.SJEĆANJE

Check Also

Parkovi u Sarajevu dobili ime po Kemalu Montenu i Safetu Isoviću

Park kod Austrijske kuće u općini Centar nazvan je po velikanu bh. i sarajevske muzičke ...