Početna / Aktuelnosti / „BH GLAS“ U GRAĐEVINSKOM PREDUZEĆU „TOM CAT„ TUZLA U RAZGOVORU SA VLASNIKOM, SENADOM MUJKANOVIĆEM

„BH GLAS“ U GRAĐEVINSKOM PREDUZEĆU „TOM CAT„ TUZLA U RAZGOVORU SA VLASNIKOM, SENADOM MUJKANOVIĆEM

Graditelji bolje, ljepše i Bosne koja nikom neće biti tijesnazgrada Slavinovici (1)

Građevinska firma „Tom Cat“ Tuzla već godinama uspješno posluje, na tržištu je prepoznatljiva po svojim uspješno realizovanim projektima i sposobnošću da se prilagođava iznimno teškim uslovima koji su na tržištu. Središte firme je u tuzlanskom naselju Slavinovići, izolovano od svakodnevne vreve i buke kako bi se u miru mogli posvetiti složenim poslovima koje obavljaju.

Sve, od A do Ž u građevini

DSCN0498„Tom Cat“ je među vodećim firmama u oblasti građevinarstva u BiH zahvaljujući između ostalog i širokom spektru djelatnosti kojima se bavi. Može se reći da rade sve, od A do Ž u građevini. Od pribavljanja građevinskih i urbanističkih rješenja, izrade arhitektonskih nacrta, radova na donošenju zemljišta u namjenu (eventualno rušenje postojećih objekata) i čišćenje terena, preko pripreme zemljišta za izgadnju novih ili rekonstrukciju postojećih objekata, izvođenja svih zanatskih radova i opremanjem neophodnom opremom, termičke fasade na objektima, priključivanje na javne komandne sisteme (vodovodne, kanalizacione, PTT, elektrodistribuciju, centralno grijanje) do izgradnje priključnih puteva za asfaltiranje i uređenje okoliša, trgovinom na veliko i malo iz oblasti građevinarstva i druge djelatnosti.

Građevinska firma „Tom Cat“  počela je sa tri zaposlenika, 15 godina poslije zapošljava 150, u građevinskoj sezoni i do 200 radnika. Firmu je osnovao, iako mlad i tada iskusni građevinski stručnjak Senad Mujkanović.

Slavinovići, sa „Tom cat“ zgradom bit će puno ljepše mjesto za život

Danas, sa svojim 33-godišnjim iskustvom izuzetno dobro poznaje sve finese u građevinarstvu, posjeduje vještine koje su za uspjeh u ovo naše nestabilno vrijeme neophodne. Od aktuelnih projekata u razgovoru sa nama direktor Mujkanović posebno izdvaja izgradnju stambeno-poslovnog objekta u Slavinovićima, objekta koji će u velikoj mjeri unaprijediti život u ovom tuzlanskom naselju.

zgrada Slavinovici (5)– „Gradimo puno, posla ima a učestvujemo na gotovo svim tenderima koji se raspisuju. Sada smo posebno aktivirali gradilište u Slavinovićima što nam je posebno važno jer u ovom naselju poslednjih godina nie izgrađeno ništa. Samom naselju nedostaju mnogi sadržaji za kvalitetan i dobar život stanovništva, zbog toga moraju da idu do gradskog središta kako bi završili neke sitnice, svakodnevne poslove. Izgradnjom našeg objekta sa poslovnim prostorima i stanovima to će se promijeniti i znatno će se popraviti uslovi i standard za život u istočnom dijelu grada“ – kaže direktor Mujkanović.

Čist zrak i sigurnost prednost lokacije

Stambeno – poslovni objekat koji gradi „Tom Cat“ u Slavinovićima imat će ukupno 200 stanova, 2000 kvadrata poslovnog prostora, 72 garaže i 44 natkrivena parking mjesta.

– „Radimo lamelu po lamelu i jednu po jednu useljavamo,  očekujemo da ćemo cijeli objekat završiti u roku tri godine.

U prodaji je već 29 stanova koji su završeni, 17 je prodato dok je preostalih 12 na raspolaganju zainteresiranim kupcima. Ono što mi ističemo jeste pogodnost same lokacije, njezina sigurnost jer ne tone i neće potonuti a čisti zrak sa Majevice kao prednost, posebno za odrastanje njihove djece mnogi su prepoznali. Svi mi koji u Tuzli živimo dobro znamo da je zrak, već od benzinske stanice u Slavinovićima mnogo čišći nego u ostalim dijelovima grada“ – ističe direktor Mujkanović.

Spremni za svaki izazov

DSCN0501Osim što uspješno i na vrijeme gradi stambene objekte kompanija „Tom Cat“ je izvodila i radove na sanaciji brane jezera Modrac, uspješno su gradili benzinske pumpe za INU, Energopetrol  i druge čiji su vlasnici domaći privrednici, sudjelovali su u izgradnji TC „Bingo“ u Miladijama, kompleksa „Mellain“ i „BIT centra“ u Tuzli, i tako dalje, i tako dalje. – „Stalno, naravno prema potrebama radimo objekte za Elektrodistribuciju i Elektroprivredu, Termoelektranu Tuzla. Renovirali smo Drvenu džamiju u Mejdanu, Vikarsku džamiju, ali radimo i na izgradnji Katoličkog centra u Tuzli koja je u toku“.

Društveno odgovorna firma

Pošto je i sam sportista, kako nam kaže bit će to do kraja života Mujkanović i firma „Tom Cat“ pomagli su i pomažu rad brojnih sportskih klubova, odazivaju se na humanitarne akcije i projekte a i prema državi i svojim radnicima su uvijek korektni.

10350– „Pomažemo gotovo sve sportske klubove koji su uključeni u život grada, jer sam i sam bio predsjednik Kick boks kluba za koji sam učinio sve što sam mogao i znam koliko je to teško a malo cijenjeno. Pomažemo stalno JZU UKC Tuzla u projektima adaptacije klinika i kada god možemo sudjelujemo u projektima humanitarnog karaktera“ – kaže nam Mujkanović a treba istaći da su u samoj firmi u najvećem dijelu zaposleni demobilisani borci i članovi njihovih porodica. Obzirom da je i sam demobilisan borac na ovaj način, kaže nam pomaže i podržava svoje saborce.

Tako govori direktor, jedne od najuspješnijih građevinskih firmi na području Tuzlanskog kantona, što zasigurno znaju i zaposlenici kojima nikada nije kasnila plata, doprinosi se plaćaju na vrijeme i nema nikakvih dugova.

Duška REBIĆ

Check Also

SIS

Potpisan Ugovor za izradu softvera za geo-informacioni sistem

Načelnik Samir Kamenjaković je, u svom kabinetu, sa direktoricom “Gauss-a” Tuzla Enom Karabegović potpisao Ugovor ...