Početna / Ostalo / 23. Ljetni Univerzitet – Jen MacArthur održala predavanje o značaju medijske pismenosti u nastavi engleskog jezika

23. Ljetni Univerzitet – Jen MacArthur održala predavanje o značaju medijske pismenosti u nastavi engleskog jezika

Jen MacArthur održala predavanje o značaju medijske pismenosti u nastavi engleskog jezikauniverzitet-web

U okviru 23. Ljetnog Univerziteta u Tuzli, na Filozofskom fakultetu održana je radionica na temu “Authentic Materials and Media Literacy: Curation and Evaluation“. Radionica je organizirana u saradnji s Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, a predavač je bila Jen MacArthur, regionalna službenica za engleski jezik (RELO) za područje centralne i jugoistočne Europe.

Na radionici su sudjelovali studenti Odsjeka za engleski jezik i književnost kao i profesori engleskog jezika i književnosti te osoblje Odsjeka za engleski jezik i književnost.

Veoma impresivna biografija Jen MacArthur uključuje nastavničko iskustvo u osnovnim i srednjim školama u Sjedinjenim Američkim Državama, a gdje je podučavala engleski kao drugi jezik, podučavanje engleskog kao stranog jezika u Rumuniji, te engleskog jezika za posebne namjene (ESP) na Univerzitetu u Vaasi, Finska. Njeno iskustvo predavača proteže se na svih pet kontinenata gdje je održavala večernje kurseve engleskog za posebne namjene i engleskog kao stranog jezika te brojne radionice za nastavnike engleskog jezika.

Pohađateljima je ova radionica omogućila bolji uvid u značaj korištenja autentičnih materijala u nastavi engleskog jezika te u medijsku pismenost u digitalnom dobu. Jen MacArthur se  posebno osvrnula na značaj Google pretraživača u digitalnom dobu, te na načine na koje se može učenike podučiti da kritički evaluiraju različite izvore informacija koje su im dostupne.

Check Also

1aborbase

Osmomartovski marš, „Borba se nastavlja“ na Trgu Slobode u Tuzli

U organizaciji civilnog društva Tuzla, 8. marta 2018. godine održat na Trgu Slobode u Tuzli ...