Početna / Ostalo / 23. Ljetni Univerzitet – Jen MacArthur održala predavanje o značaju medijske pismenosti u nastavi engleskog jezika

23. Ljetni Univerzitet – Jen MacArthur održala predavanje o značaju medijske pismenosti u nastavi engleskog jezika

Jen MacArthur održala predavanje o značaju medijske pismenosti u nastavi engleskog jezikauniverzitet-web

U okviru 23. Ljetnog Univerziteta u Tuzli, na Filozofskom fakultetu održana je radionica na temu “Authentic Materials and Media Literacy: Curation and Evaluation“. Radionica je organizirana u saradnji s Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, a predavač je bila Jen MacArthur, regionalna službenica za engleski jezik (RELO) za područje centralne i jugoistočne Europe.

Na radionici su sudjelovali studenti Odsjeka za engleski jezik i književnost kao i profesori engleskog jezika i književnosti te osoblje Odsjeka za engleski jezik i književnost.

Veoma impresivna biografija Jen MacArthur uključuje nastavničko iskustvo u osnovnim i srednjim školama u Sjedinjenim Američkim Državama, a gdje je podučavala engleski kao drugi jezik, podučavanje engleskog kao stranog jezika u Rumuniji, te engleskog jezika za posebne namjene (ESP) na Univerzitetu u Vaasi, Finska. Njeno iskustvo predavača proteže se na svih pet kontinenata gdje je održavala večernje kurseve engleskog za posebne namjene i engleskog kao stranog jezika te brojne radionice za nastavnike engleskog jezika.

Pohađateljima je ova radionica omogućila bolji uvid u značaj korištenja autentičnih materijala u nastavi engleskog jezika te u medijsku pismenost u digitalnom dobu. Jen MacArthur se  posebno osvrnula na značaj Google pretraživača u digitalnom dobu, te na načine na koje se može učenike podučiti da kritički evaluiraju različite izvore informacija koje su im dostupne.

Check Also

BKC ŽIVINCE – Poziv talentima na učešće u manifestaciji za djecu i mlade “Pokaži šta znaš”

Centar za zdravo i kreativno odrastanje JU BKC Živinice u suradnji sa TV Živinice organizuje ...