Najnovije vijesti
Početna / Hronika iz Tuzlanskog Kantona / 14. marta donatorsko veče za obnovu zgrade Klinike za dječije bolesti JZU UKC Tuzla

14. marta donatorsko veče za obnovu zgrade Klinike za dječije bolesti JZU UKC Tuzla

Fondacija „Junuzović“ i Radio „Kameleon“ Tuzla su u saradnji sa Klinikom za dječije bolesti UKC Tuzla pokrenuli akciju prikupljanja sredstava za adaptaciju Klinike za dječije bolesti JZU UKC Tuzla.DSCN9295

Aktivnosti u okviru akcije prikupljanja sredstava za realizaciju obnavljanja klinike predstavljene su na press konferenciji u ovoj zdravstvenoj ustanovi, gdje se liječe mališani.

Kako je kazala Dinka Junuzović direktorica Fondacije „Junuzović“, platinasti donatori uplaćuju 5.000 KM, zlatni 3.000 KM, a srebreni 1.500 KM. U toku je i prodaja ulaznica, po cijeni 100 KM za donatorsko veče, a u funkciji je i humanitarni broj 090 292 046, a građani mogu pozivom na ovaj broj donirati 3 KM.

Klinika za dječije bolesti godišnje liječi preko 3000 djece, a približno isti broj majki bude smješten u Klinici.

DSCN9305– „Dnevno našu kliniku posjeti veliki broj djece i svima trebamo obezbijediti adekvatne uslove. Uslovi su za sada zadovoljavajući, ali trebamo napraviti još jedan iskorak, da boravak, i djeci i roditeljima učinimo još ugodnijim. Potrebna nam je jedna šira akcija u koju bi se uključio što veći broj naših sugrađana“- izjavio je načelnik Klinike za dječije bolesti UKC Tuzla, doc. dr. Edin Husarić.

– „Klinika za dječije bolesti UKC Tuzla je stara oko 40 godina i menadžment UKC Tuzla će se skupa sa dobrim ljudima uključiti u ovu humanitarnu akciju, biti istrajan sa ciljem da se trenutna zgrada klinike prilagodi uslovima koje nameće savremena pedijatrija, ali i način liječenja i boravak djece“, istakla je direktorica za medicinske poslove UKC Tuzla, prof.dr. Fahrija Skokić.

DSCN9307– „Dječija klinika je klinika svih nas jer djeca su naša, nadam se da ćemo se svi uključiti u akciju, da im boravak na klinici bude ljepši. Ipak se i mi bolje osjećamo, kada znamo da ne moramo putovati po svijetu i kad imamo vrhunske ljekare sa vrhunskom opremom  i da u dobrom ambijentu prime djecu“, istakao je generalni direktor Radio „Kameleona“ Zlatko Berbić, jedan od inicijatora ove humanutarne akcije.

Donatorska večer će se održati 14. marta u 19:30 sati u Kristalnoj dvorani Hotela „Tuzla“.  

Duška REBIĆDSCN9299

DSCN9306DSCN9304 DSCN9305 DSCN9307 DSCN9295

Check Also

Picture 12950

Svi putevi vode u Teatar kabare Tuzla na III Festival premijera od 11.10.do 9.11. 2018

Teatar kabare Tuzla čije je sajedište već godinama u Hotelu „Tuzla“ i ove godine organizuje ...